Početna » Top 3 stvari koje ne smeš da radiš ako želiš očuvati zdravlje kože!

Top 3 stvari koje ne smeš da radiš ako želiš očuvati zdravlje kože!

by Lips&Heels
0 comment

S očuvanjem zdravlja kože dolazi i očuvanje vitalnosti i samopouzdanja. Koža je naš najveći organ, a njena dobrobit odražava se ne samo na estetski izgled, već i na opšte fizičko i emocionalno blagostanje.

 

 

Kroz razumevanje ključnih aspekata koji mogu uticati na njeno stanje, možemo preduzeti korake ka očuvanju njenog zdravlja i lepote. S

 

1. Izlaganje sunčevim zracima bez zaštite: Prekomerna izloženost sunčevim zracima može uzrokovati oštećenje kože, stvaranje bora, hiperpigmentaciju i povećati rizik od raznih tipova raka kože. Stoga je važno koristiti zaštitu od sunca, poput krema sa SPF faktorom, šešira i odeće koja štiti kožu od sunca.

 

 

2. Pušenje: Pušenje je štetno za kožu iz mnogo razloga. Nikotin i druge hemikalije u cigaretama smanjuju protok krvi u koži, što može izazvati gubitak elastičnosti i zdravog sjaja kože. Pušenje takođe povećava rizik od pojave bora i smanjuje sposobnost kože da se brže regeneriše.

 

 

 

3. Loša ishrana i nedostatak hidratacije: Ishrana bogata nezdravom hranom, poput brze hrane, gaziranih napitaka i previše šećera, može uticati na zdravlje kože. Nedostatak voća, povrća i hranljivih materija može doprineti pojavi problema sa kožom. Takođe, nedovoljan unos vode može uzrokovati dehidraciju koja se odražava na koži.

 

 

Osim ovih tri stvari, važno je redovno čišćenje kože, korišćenje blagih sredstava za čišćenje, hidratacija kože i korišćenje proizvoda koji odgovaraju vašem tipu kože. Takođe, ako imate specifične probleme sa kožom, preporučujem da se obratite dermatologu koji može pružiti personalizovane savete i tretmane.

 

 

 

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00