Universal Music/Virgin Music Label & Artist Services i Balkaton udružuju se u globalnom strateškom partnerstvu

Universal Music Serbia Virgin Music Label & Artist Services najavili su danas početak strateškog partnerstva za globalnu distribuciju sa jednim od najznačajnijih srpskih hip-hop izdavača, Balkatonom. Ovu beogradsku etiketu 2015. godine je lansirao njen osnivač – Rasta, da bi se vrlo brzo pozicionirali među najuticajnijim izdavačima na rastućoj hip-hop, R&B i trap sceni Balkana, prevazišavši brojku od čak milijardu strimova za manje od pet godina.

Kao matična kuća balkanskog superstara Raste, Alena Sakića, Linka i drugih prepoznatljivih imena regionalne scene, ali i zvezda u usponu među kojima su Riga Dri, Tyzee, Sanela, i drugi, Balkaton je više od biznisa, to je porodica – Balkaton Gang. Etiketa koja čvrsto stoji iza autentičnosti, vizije i umeća svojih izvođača i njihovih priča, sada uz podršku Universal Music Group dobija idealnu infrastrukturu za dalje razvijanje svog brenda, širenje mreže i uticaja svojih izvođača i izdanja, kako lokalno i regionalno, tako i globalno.

Uz duboko razumevanje značaja striminga i aktuelnosti u muzičkoj distribuciji, ali i važnosti izgradnje jake i snažne zajednice fanova, Balkaton od svog nastajanja uživa jaku reputaciju u razvoju domaćih zvezda i kreiranju nesumnjivih hitova koji menjaju kurs balkanske kulture na oduševljenje hiljada fanova u regiji i u dijaspori. Njihova veština da prepoznaju i produciraju hitove, dolazi kao idealan spoj sa ekspertizom kompanije Universal Music u digitalnoj distribuciji i strateškom konsaltingu, kao i njenim naporima da pruži premijum usluge izvođačima i izdavačima, upravo onim trenutno najdinamičnijim talentima i preduzetnicima u industriji.

 

Povodom ove saradnje Generalni Direktor Universal Music Serbia, Ilija Milošević ističe: „Svi u našem lokalnom, regionalnom i internacionalnom timu u Universal Music smo jako uzbuđeni što radimo sa Balkatonom. Ovo partnertsvo dolazi u trenutku kada je prisustvom svih ključnih digitalnih servisa u regiji naše tržište konačno zrelo da u iskoristi svoj pun potencijal i počne da na pravi način prati aktuelne trendove u ovoj uvek inovativnoj industriji, a Balkaton kao inicijator kreativnog razvoja i apsolutni lider u tome na nivou cele regije Zapadnog Balkana, naš je idealan partner da ovu veliku promenu povedemo zajedno.“

Osnivač i direktor Balkatona, Stefan Đurić Rasta takođe je izrazio spremnost ka budućoj saradnji sa Univerzalom rečima: „Veoma mi je drago što smo saradnju ovako strateškog tipa započeli u ključnom trenutku za Balkaton, zato što posle teškog perioda koji nas je sve našao, mi se vraćamo jači nego ikad i spremamo mnogo novih projekata, traka, albuma i bengera kojima želimo da se predstavimo i svetskoj sceni, a ne samo području Balkana. Mislim da će saradnja ovog tipa definitivno postaviti još jedan nivo na muzičkoj sceni i ostaviti trag u njenoj istoriji“.

Fabian Stilke, Generalni Direktor za Zapadni Balkan dodao je da postoji veliko uzbuđenje zbog početka saradnje sa Balkatonom. „Vrlo smo strastveni po pitanju njihovih izvođača i repertoara i radujemo se da počnemo da radimo na njihovom katalogu i novim izdanjima. Balkaton će nastaviti da uspešno razvija svoje artiste i marketira svoja izdanja, ali će sada kroz Virgin Music Label & Artist Services dobiti snažnu stratešku podršku i pristup mreži koja im omogućava izuzetno jaku regionalnu i globalnu infrastrukturu.“

Virgin Music Label & Artist Services, deo Universal Music Group, pokrenuta je sa namerom da izvođačima i izdavačima ponudi globalna rešenja angažmanom i resursima svojih u potpunosti operativnih timova na najznačajnijim muzičkim tržištima širom sveta kao što su SAD, Japan, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Australija, Latinska Amerika i brojnim drugim teritorijama čije nas otvaranje očekuje u predstojećim mesecima.

Ovo novo partnerstvo zvanično je počelo lansiranjem potpuno nove Balkaton zvezde – Kali i njenim debitantskim singlom „Crna Magija“ prošlog petka, danas objavljenim singlom „Aman“ na kome sarađuju Rasta i Voyage, ali i objavljivanjem novog Rastinog albuma koji se sa nestrpljenjem očekuje uskoro.

Slušajte potpuno novu plejlistu koja na jednom mestu okuplja sve Balkaton hitove: KLIK

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: