VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE „NESTAŠNE GODINE“ KAO OFICIR EDI U NAJNOVIJOJ AUSTRALIJSKOJ DRAMI „UZVIŠNJE“

Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom o odnosima domorodaca Autsralije i pristiglih vojnika; film “UZVIŠENJE” (High Ground) od 24. juna u bioskopima .

Nakon domaće premijere na ovogodišnjem beogradskom FEST-u, film „UZVIŠENJE“ (High Ground) reditelja Stivena Džonsona (Stephen Johnsona) zaživeće 24. juna na velikim platnima naših bioskopa donoseći sa sobom osvrt na prošlost odnosa domorodaca Autsralije – Aboridžinaca i pristiglih vojnika i osvajača. 
Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom “Uzvišenje” prati mladog Aboridžanca Gutjuka koji se, u pokušaju da spasi poslednje članove svoje porodice udružuje sa bivšim vojnikom Travisom.
Naime, mirno porodično okupljanje Aboridžanaca grubo je prekinula grupa policajaca koji jure odbegle bandite. Pod komandom “hladne glave” i bivšeg učesnika u Prvom svetkom ratu, bivšeg snajperistu Travisa operacija je trebalo da se odigra sa minimalnom upotrebom snaga, ali nadređeni oficir Edi (Callan Mulvey) ubrzo pretvara scenu u krvoproliće.
Reditelj Džonson svoju filmsku karijeru započeo je na severu Australije gde  je uticaj aboridžanske kulture i jezika još uvek izrazit u toj zemlji, a njegova dugogodišnja povezanost sa lokanim zajednicama Yolngu i Bininj inspirisale su ga da 2001. godine snimi svoj debitantski film “Yolngu Boy”.
Dve glavne uloge poverene su popularnim australijskim glumcima, Kalanu Malviju koji je devedesetih godina ostao planetarno upamćen po svojoj ulozi buntovnog i šarmantnog Drezika u tada veoma popularnoj seriji “Nestašne godine”.
Sada, u ulozi nadređenog oficira Edija u predstojećem filmu “Uzvišenje”, Malvi ističe svoje iskustvo sa snimanja filma: “Bilo je jedinstveno i nešto u šta nisam bio do kraja upućen, nisam imao do kraja znanje o svim događajima,” rekao je u jednom od intervjua.
Malvi, svoje učešće na setu delio je sa još jednim aktuelnim australijskim glumcem Sajmon Bejkerom (Simon Baker). Bejker je  međunarodnu pažnju stekao glavnom ulogom u seriji “The Menatlist”, a njegove filmske zasluge uključuju i ostvarenje koji je dvostruko nagrađeno Oskarom – “Poverljivo iz L.A.”, kao i filmovi “Đavo nosi Pradu” i “Poziv upozorenja”.

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: