Zdravo, a ukusno: Za jači imunitet

Zima nam se približila, a hladni jesenji dani nas opominju da je pravo vreme da jačamo imunitet. Bolje sprečiti nego lečiti, govorili su iskusniji od nas, red je da ih i poslušamo. U nastavku čitate šta vam je sve potrebno da na prirodan način pripremite organizam za sve hladnije dane.

Za sve generacije

 

 

Potrebno za pripremu:

  • 2 limuna
  • 300g meda
  • 100g đumbira

 

 

Postupak:

Iscedite limun. Pulpu možete iskoristiti kako bi dobili željenu gustinu. Đumbiru skinite koru kašikom, zatim ga iseckajte ili narendajte. Tako spremljenog pomeštajte sa medom. Pripremljenu vitaminsku bombu čuvajte u staklenim teglama. Služite se jednom dnevno, 2-4 kašike.

 

 

 

 

Za odrasle

 

Sastojci:

  • 200g suvih kajsija
  • 200 g suvih šljiva
  • 200 g suvih smokvi
  • 200 g oraha
  • 1 limun
  • 50ml rakije
  • 250g meda

 

Priprema:

U mašini za mlevenje mesa sameljite suvo voće i limun zajedno sa korom. ( prethodno očistite koru limuna sodom bikarbonom) . Dodajte med i rakiju i promešajte.

Teglu čuvajte u frižideru. Služite se jednom dnevno, pre obroka.

 

 

Obe vitaminske bombe su jako ukusne.  Uživajte u predstojećim zimskim danima bez straha od prehlade i gripa. Pišite nam vaše omiljene. Kako se vi pripremate za zimu?

 

 71 total views,  1 views today