Životni filmovi koji se bave odnosima

Ako ste bilo kad pomislili kako vam u životu treba da više osećate, a manje mislite i razumete, sledeći naslovi predstavljaju savršenu odskočnu dasku u pobuđivanju emocionalnog mozga i ostavljanju logike da se malo odmori. 

 

  1. Mistress America 

 

,,I want the whole deal. I want the dead-on-my-feet-wake-up-and-I’m-40. I’ve spent my whole life chasing after things and knocking at doors… and I’m tired of running towards people. I want to be the place that people come to. I want to make a home for all the knockers and runners. I’m good at that. I’m happy with that. I keep the hearth. That’s a word, right? Hearth?“

 

 

 

– Ako se ikada osetite usamljeno, nesnađeno, izgubljeno u velikom gradu – niste sami. Ovo je priča o traženju sebe, snovima koji traže svoje mesto u stvarnosti ali nikako da se ostvare i odnosima koji nalaze način da opstanu i traju. Ovo nije film koji će vam pokazati kako je život lak i kako je potrebno samo da želiš i uspećeš. Ovo je film koji pokazuje koliko je život težak a, ipak, pun novih mogućnosti.

 

 

2.C’mon C’mon

 

,, Sit down and close your eyes and try to find yourself – because I feel like that’s what you really have to do to know what you want. Like, find a way that you feel comfortable finding yourself. You know – you gotta find to find.“

 

 

– Odnosi su komplikovani, i to je univerzalna istina koja važi sada i zauvek. Ukoliko želimo da budemo bliski sa nekim, razvijemo čvrstu i stabilnu vezu, treba da preuzmemo rizik ranjivosti, iskrenosti i suočavanja sa problemima. Ovaj film, pomalo težak za gledanje, bavi se propalim odnosom brata i sestre, ispituje granice i ranjivost, i prikazuje stvari onakve kakve jesu, bez potrebe za ulepšavanjem istine.

 

 

3. 20th century woman

 

,, Whatever you think your life is going to be like, just know, it’s not gonna be anything like that.’’

 

 

 

– Ovo je jedan od onih filmova koji istražuju ljude, odnose, intimnost, želje i pritom su više statični, nemaju neku brzu, živu i dinamičnu radnju. Ono što je meni dosta prijalo u njemu jeste mogućnost da svaki karakter vidimo izbliza, upoznamo ga u najgorem svetlu i vidimo ga promenjenog kroz različite uloge koje igra pri kontaktu sa drugima. Film je težak, ali definitivno od onih koji ostavljaju trag za sobom i neki nerazjašnjen osećaj u telu.

 

 


 

Autor: Irina Moskovljević

 

Jako sam nežna i emotivna, često maštam i jednog dana želim da imam belu persijsku mačku. Nekada svet vidim u crno-beloj dimenziji i bude mi teško da u njemu nađem i malo sive. Nerviraju me ljudi koji misle da znaju sve na svetu. Plašim se dosta stvari, ali iskreni zagrljaji i osećaj da me neko zaista sluša smiriju moj nervni sistem. Kada porastem, želim puno da se smejem, gajim velike zelenkaste biljke, uživam u iskrenim i sigurnim odnosima, stalno putujem, fotografišem zalaske i radim sa ljudima.

 

 265 total views,  1 views today