Holivudski glumci koji nisu potpuno vešti u engleskom jeziku

U svetu glamura i sjaja Holivuda, gde je engleski jezik lingua franca filmske industrije, postoji nekoliko zvezda koje su uspele osvojiti srca publike uprkos izazovima vezanim za jezičku barijeru.

Dok većina glumaca sjaji na ekranu svojom besprekornom engleskom izgovoru, postoji fascinantna grupa umetnika čiji naglasci dodaju šarm njihovim ulogama. Kroz ovaj tekst istražujemo svet holivudskih glumaca koji, i pored globalne slavnosti, nisu potpuno vešti u engleskom jeziku.

 

  1. Arnold Schwarzenegger: Iako je Arnold Schwarzenegger postao jedan od najpoznatijih akcionih heroja u Holivudu, njegov izgovor engleskog jezika uvek je bio prepoznatljiv po nemačkom naglasku. Ipak, to ga nije sprečilo da ostvari uspeh u američkom filmskom svetu.
  2. Sofia Vergara: Ova kolumbijska glumica postala je popularna ulogom u američkoj televizijskoj seriji “Modern Family”. Iako se trudila da nauči engleski jezik, njen španski naglasak je i dalje prepoznatljiv.
  3. Penélope Cruz: Španska glumica Penélope Cruz jedna je od najtalentovanijih glumica svoje generacije, ali je u početku karijere imala izazove sa engleskim jezikom. Ipak, tokom godina je postala sve veštija.
  4. Jackie Chan: Iako Jackie Chan uživa veliku popularnost širom sveta, njegov engleski jezik nije uvek savršen. On se s vremenom trudio poboljšati svoje jezičke veštine, ali mu je i dalje ponekad teško izraziti se bez svog karakterističnog kineskog naglaska.
  5. Marion Cotillard: Oskarovka Marion Cotillard francuski je maternji govornik, pa je njen engleski jezik imao određeni naglasak u nekim od njenih američkih filmova. Ipak, njen talenat je prepoznat i cenjen u Holivudu.

 

Važno je napomenuti da su mnogi od ovih glumaca tokom godina radili na poboljšanju svog engleskog jezika kako bi se lakše uklopili u američku filmsku industriju. Ipak, njihovi naglasci su postali deo njihovog prepoznatljivog stila i doprineli su šarmu njihovim likovima.

Related posts

Jubilarni 10. Dani slovenačkog filma u Jugoslovenskoj kinoteci

Berlinski pobednik – film Dahomej, na 17. Beldocsu

5 Filmova koji Slave Snagu i Inspirišu Žene