Početna » Lagani kolači bez pečenja za slavu: Brzo, ukusno i svečano

Lagani kolači bez pečenja za slavu: Brzo, ukusno i svečano

by Lips&Heels
0 comments

Priprema slavske trpeze zahteva mnogo posla, pa su brzi i jednostavni recepti uvek dobrodošli. Kolači bez pečenja su savršen izbor – ne oduzimaju mnogo vremena, a ukus im je izvanredan. U nastavku vam donosimo nekoliko proverenih recepata za lagane kolače koji će oduševiti vaše goste, a vama olakšati pripremu.

1. Čokoladni keks kolač (brza kocka)

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa (Plazma ili sličan)

  • 150 g mlevenih oraha

  • 100 g šećera u prahu

  • 100 g margarina ili putera

  • 100 ml mleka

  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

  1. U većoj posudi sjedinite mleveni keks, orahe i šećer.

  2. U šerpi otopite margarin, mleko i čokoladu. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

  3. Sjedinite suve sastojke sa toplom čokoladnom smesom. Dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

  4. Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru da se stegne (najmanje 2-3 sata).

  5. Po želji, pospite prah šećerom ili prelijte čokoladnom glazurom.


2. Rafaelo kuglice

Sastojci:

  • 200 g kokosovog brašna

  • 200 g mleka u prahu

  • 200 g šećera u prahu

  • 200 g margarina

  • 100 ml vode

  • cela oljuštena lešnika ili badema za punjenje

Priprema:

  1. Prokuvajte vodu i dodajte margarin da se otopi.

  2. Sklonite s vatre i umešajte šećer, mleko u prahu i 150 g kokosa.

  3. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ostavite da se ohladi u frižideru 1-2 sata.

  4. Oblikujte kuglice i u svaku stavite lešnik ili badem.

  5. Uvaljajte kuglice u preostali kokos. Čuvajte u frižideru.


3. Plazma torta sa bananama

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa

  • 500 ml kisele pavlake

  • 150 g šećera u prahu

  • 2 banane

  • 100 ml mleka

  • Šlag za dekoraciju

Priprema:

  1. Umutite pavlaku sa šećerom, pa dodajte mleveni keks i mleko.

  2. Podelite smesu na dva dela.

  3. Na tacnu stavite prvi sloj smese, preko poređajte banane sečene po dužini, pa preko drugi sloj.

  4. Odozgo premažite šlagom.

  5. Ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći.


4. Posna čoko-kokos oblanda

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi

  • 200 ml vode

  • 200 g šećera

  • 100 g posnog margarina

  • 100 g kokosa

  • 100 g posne crne čokolade

  • 200 g mlevenog keksa (posnog)

Priprema:

  1. U šerpi otopite šećer u vodi, dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini.

  2. Dodajte kokos i mleveni keks i promešajte.

  3. Ostavite da se prohladi, pa filujte oblande.

  4. Stavite težinu odozgo i ostavite nekoliko sati da se stegne.

  5. Isecite na štanglice.


5. Kremasti kolač sa keksom i pudingom

Sastojci:

  • 1 l mleka

  • 2 pudinga od vanile

  • 5 kašika šećera

  • 250 g margarina

  • 200 g mlevenog keksa

  • 2 pakovanja petit keksa

Priprema:

  1. Skuvajte puding sa šećerom u mleku, pa kad se ohladi, umutite ga sa margarinom.

  2. U dublju tepsiju slažite red petit keksa, pa red fila, pa pospite mlevenim keksom.

  3. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, završite filom i pospite keksom ili ukrasite po želji.

  4. Ostavite u frižideru da se lepo stegne.


Ovi kolači su jednostavni, ne zahtevaju pečenje i mogu se pripremiti unapred, što vam ostavlja više vremena za druge obaveze oko slave. Uz malo truda, vaša slavska trpeza biće bogata, ukusna i vizuelno privlačna!

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta