Početna » Povezanost u vezi: 4 saveta za poboljšanje odnosa sa partnerom

Povezanost u vezi: 4 saveta za poboljšanje odnosa sa partnerom

by Lips&Heels
0 comment

U idealnom scenariju, ljubavna veza bi trebalo da pruža istovremeno osećaj sigurnosti i pozitivnog uzbuđenja kod oba partnera, koji će održavati istinsku međusobnu povezanost, kako na duhovnom tako i na fizičkom nivou.

Lepi zajednički trenuci, avanture, udobnost i zaljubljenost jeste ono ka čemu u ljubavnoj vezi težimo, odnosno ono što želimo, ali neretko, fokusirani na brojne obaveze i zahteve svakodnevice, zaboravimo da je za tu pravu povezanost u vezi potreban trud. Ukoliko osećate da je vaša veza skliznula u svojevrsnu monotoniju i rutine, nudimo vam nekoliko saveta za poboljšanje odnosa sa vašim partnerom.

 

Radite na sebi

 

Ne biste li doprineli kvalitetu vašeg odnosa sa partnerom, vrlo je važno da pre svega ostvarite dobar odnos prema sebi. Jedan od najčešćih uzročnika poljuljanih ili takoreći utihnulih ljubavnih odnosa je nisko samopouzdanje jednog ili oba partnera. Ukoliko osećate izvesnu prazninu na ovom planu, pre no što donesete preuranjene zaključke i potražite krivca u eventualnim greškama koje vaš partner čini, njegovim lošim navikama koje vam možda smetaju ili njegovoj inertnosti u vezi sa negovanjem vašeg odnosa, zapitajte se na koji način vi sami doprinosite sopstvenoj sreći i da li je moguće da izvesna nezadovoljstva u vezi sa sobom preslikavate na svoju ljubavnu vezu. Tek kada budete znali da ste preduzeli sve ne biste li usrećili sebe i bili zadovoljni sobom, možete doneti zaista objektivne zaključke u vezi sa vašim odnosom sa partnerom i prepoznati spoljašnje faktore koji možda stoje na putu njegovog poboljšanja.

 

 

Probudite strast iznova

 

 

 

 

Mnogi parovi se u jednom trenutku suočavaju sa spoznajom da hemija nije kakva je bila na početku i da njihov seksualni život trpi, uglavnom zbog nedostatka uzbuđenja koje su osećali dok im je partner još uvek bio u određenoj meri nepoznanica. Nemojte misliti da strast više ne postoji, samo ju je potrebno ponekad iznova pronaći. Uključite u vaš seksualni život izvesna osveženja poput erotskog donjeg veša i sex-igračaka. Kada su ovakvi dodaci seksualnom iskustvu u pitanju, interesantan i širok izbor možete pronaći naročito ako posetite neki dobro opremljen sex shop u Beogradu ili Novom Sadu, te uz malo mašte možete načiniti odabir kojim ćete iznenaditi svog partnera. Možete takođe s vremena na vreme posetiti sa partnerom neku uzbudljivu ili romantičnu lokaciju ili istražiti interesantne poze. S druge strane, veoma bitan faktor koji će doprineti hemiji u ovom smislu je rad na ponovnom ostvarivanju druge vrste intimne veze, odnosno otvorenim razgovorima koji vode do razumevanja i zbližavanja na duhovnom nivou.

 

 

Razgovarajte i naučite da slušate

 

Komunikacija je ključ svake uspešne veze. Otvoreno izražavanje svojih poteba, kao i argumentovanje svojih postupaka i reakcija će zasigurno dovesti do učvršćivanja partnerskog odnosa i konačno do boljeg međusobnog razumevanja. Upamtite da razgovor podrazumeva razmenjivanje misli, a ne monolog, te je vrlo važno da naučite da slušate svog partnera i uzimate u obzir njegovo mišljenje. Nedorečenost je uglavnom vrlo štetna na duge staze, odnosno može dovesti do pretpostavki i različitih tumačenja koja ne idu u prilog kvalitetnom odnosu. Razgovor sam po sebi može da bude jedinstveno i konkretno rešenje trenutno zahladnelih odnosa. Pitajte partnera u vezi sa njegovim željama ili eventualnim nezadovoljstvima, a takođe ne oklevajte da govorite o svojim planovima, očekivanjima i htenjima.

 

 

Gradite poverenje

 

 

 

 

Partnerski odnos bi trebalo da počiva pre svega na poverenju, koje će doprineti osećaju sigurnosti i međusobnom poštovanju. Poverenje je potrebno neprestano negovati i graditi, što ćete postići kako iskrenošću s vaše strane, tako i uvažavanjem i otvorenim visokim vrednovanjem iskrenosti svog partnera. Ukoliko iskrenost vašeg partnera dovede do toga da se osetite loše iz nekog razloga, setite se prethodno pomenute potrebe za razgovorom i izražavanjem osećanja, te prevazilaženjem prepreka na taj način. Ovakvim pristupom ćete ujedno raditi i na unapređivanju svojih ličnih kvaliteta i pomoći partneru da prepozna prostor za sopstveni lični napredak. Jednom narušeno poverenje se po pravilu teško iznova izgrađuje i uvek ostavlja malo prostora za izvesnu sumnju. Nemojte pokušavati da izbegnete konflikte lažima i neka vam ovaj faktor uspešnosti vaše veze uvek bude na umu.

 

 

Međuljudski odnosi su veoma kompleksni, a naročito ukoliko su podržani dubokim emocijama. Na putu ka iznova i konačno skladnoj vezi, koja će ulepšavati vašu svakodnevicu, ne zaboravite da je paleta osećanja koja se u vama s početka preplitala još uvek tu, samo je potrebno ne odustajati od nje i imati na umu njenu izuzetnu vrednost.

 

 

_____________

 

Autor:     

 

Velibor Živkov

Velibor je modni kolumnista za poznati muški britanski magazin The Lost Gentleman. U slobodno vreme se bavi istraživanjem modnog marketinga, dizajnom keramike i fitnesom u stilu pravog milenijalca. Pratite ga na Instagramu za više modnih ideja i svakodnevnih inspiracija.

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00