Početna » Šta ako pokušaš?

Šta ako pokušaš?

by Lips&Heels
0 comment

Možda nam se svima čini kako je sve stalo. U neku ruku to jeste istina, ali ćemo se svi vratiti u normalu kada sve ovo prodje. Meni se desila neočekivana stvar. Dugo sam razmišljala o svojim željama koje godinama planiram da sprovedem u delo i uvek sam imala neki izgovor. Hvala Bogu izgovora uvek na pretek. Ali desio se taj dan kada nas je sve zateklo vandredno stanje. I gle čuda, meni sine ideja da mogu da ovo sve iskoristim u neke lepe svrhe. Nekako sam dobila neki vetar u ledja i slobodu, pa sam došla do konstatacije „kada, ako ne sada?“

 

I uvek me ta rečenica proganja. Jer realno gledano, možda sutra ne postoji, ko to može da mi garantuje?  I svaki dan je poseban i svaki dan treba da uradimo barem jednu malu stvar za sebe ili druge. E pa taj dan sam ja uradila i jedno i drugo. Skupila sam hrabrosti i napravila svoj nalog i objavila svoj prvi tekst. Sada mi se to čini kao nesto smešno, jer je već prošlo vremena i navikla sam se na sve to. Ali da mi je neko rekao pre par meseci da tako nešto uradim, nema šanse. Shvatila sam da je ovo sada moje vreme, vreme kada se ja suočavam sa svojim strahovima i napokon rizikujem.

 

Jednom sam procitala „Život sa rizikom je kao kada skačete sa litice i pravite krila na putu dole.” To je tako rezonovalo sa mnom, da tu rečenicu imam urezanu u svom pamćenju. Nikada nećemo biti dovoljno spremni za nešto i uvek ćemo moći još samo malo da napredujemo ili nije sada najbolje vreme i kao što sam već rekla izgovora ima na pretek. Uradite to nešto sada, iako možda mislite da ne možete, ili niste dovoljno kvalifikovani, verujte mi, snaćićete se. Za sve je potrebno vreme, vežba, strpljenje. Ali jednom kada to nešto uradite, prelomite, sve ostalo je mačiji kašalj. Sve ostalo je izazov, a kada se prihvatimo izazova, mi napredujemo. A to je i bit svega, da postajemo sve bolji i bolji. Tako da vam ja poručujem da krenete sada i da imate onu rečenicu u glavi i da verujete procesu, jer šta ako uspe?

 

___________________

 

Autor:                         

Ja sam Melanholik. Iza ovog imena se krije devojka od 23 godine, student i pre svega ljudsko biće koje želi da ostvari svoje snove i posluži kao inspiracija drugima. Volim da pišem o svojim strastima, mislima i čudima koje nam nudi ovaj svet u kojem živimo. Osnovala sam Melanholik sa misijom da drugima prikažem kako je sve moguće, samo ako to jako želite i spremni ste da radite. Pitate se zašto baš Melanholik? Pa melanholik je moj temperament i uverićete se i sami u to kroz neke od mojih tekstova. 

 

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00