Početna » Obrazovanje je pasoš za budućnost

Obrazovanje je pasoš za budućnost

by Lips&Heels
0 comment

Pre nego što počnem sa blagom obradom ove teme, želim prvo da se izvinim (da, da se izvinim) mojim čitaocima što me nije bilo tri meseca. Mnogo toga se desilo u tom vremenskom periodu, ali ovim tekstom želim da se vratim svojoj velikoj sreći- pisanju. Kako ne bih više dužila, prešla bih na samu temu današnjeg teksta.

Ono što je nužno naglasiti kada se pokrene razgovor o obrazovanju jeste to da ono ne podrazumeva samo fakultetsku diplomu. Nekada, možda iz ove perspektive i ne baš tako davno, imućni roditelji svoju decu nisu davali u škole već su dovodili privatne učitelje/profesore iz određenih predmeta kako bi deci obezbedili što bolje obrazovanje i školovanje.

Danas, u 2022. godini, smatra se da je milenijalac koji ne pohađa fakultet u startu ,,propao’’ i da za njega ,,nema ’leba’’, što apsolutno ne mora i ne treba to da znači. Jeste surovo, jeste ružno prema svima nama koji jurimo tu diplomu ali je realno da danas baš ti koji nisu završili fakultet u velikom broju slučajeva ,,najbolje žive i zarađuju’’. Da li je to puka sreća, spretnost za veliku zaradu novca ili snalažljivost da se na svaki mogući način uzme dinar- ne znam, ali nešto od toga sigurno jeste.

No, ako izuzmemo novac iz cele priče koji doslovno ,,čini sve’’, obrazovanje zaista jeste najlepši pasoš za budućnost u svakom smislu. Na kraju cele priče, ne vredi vam novac ako nemate osnovnu kulturu koju dobijeno obrazovanje od roditelja (ili vama važnih ljudi) i čini. 

 

Obrazovanje je svako ulaganje u svoje duhovno, psihičko i emotivno ja. Želite da svoj duh uzvisite do tog nivoa da ste već sada ovde na zemlji u raju- okrenite se veri i radite sve što je u vašoj moći kako biste dostigli ovaj veoma lep cilj. Mislite da ste psihički preopterećeni i želite da unapredite svoje znanje kako se ne bi opterećivali glupostima-popularna psihologija (iako je lično baš i ne preferiram ali to nekom drugom prilikom) je tu sa 1001 temom koja vam može pomoći da se oporavite. Emocije traju 20ak minuta, ono što ostane nakon toga su naše misli, a ako biste se obrazovali i na tom polju- ne biste postali savršeni, ali biste bili blizu tog stanja. Ne zaboravite da sve tri komponente čine celinu, a ako na samo jednoj odlučite da radite dok ostale dve zapostavljate- nećete dostići punoću svog bića. 

 

Obrazujte se svakoga dana što više možete. Nemojte da žalite novac koji potrošite na kvalitetne knjige, obilazak neke znamenitosti ili upis nekog novog kursa, jer svako ulaganje u sebe ne čini nikakav trošak. Samo zamislute sebe za šest meseci ako sada počnete da se obrazujete u sva tri polja a posebno u onom za koje mislite da vam znanja treba najviše.

 

Je l’ da? Meni takođe izgleda veličanstveno. 

 

Uzgred, nije na odmet napomenuti i podsetiti se i ovoga:

,,Obrazovan je onaj koji ima obraz, a bogat je onaj koji ima Boga u sebi.’’ Vladika Nikolaj Velimirović 

Razmislite malo o svemu ovome.

 


 

Andrea Dobrosavljević

Rođena sam u Šapcu 9. septembra 2001. godine. Završila Gimnaziju, student sam Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Veliki sam zaljubljenik u pozorište, volim glumu i sve što se dešava na “daskama koje život znače”. Volim da čitam knjige, pišem, gledam filmove, putujem i da provodim vreme u prirodi sa svojom porodicom i prijateljima. U slobodno vreme crtam, učim jezike i slušam muziku. Jednom rečju, volim život i raširenih ruku prihvatam svo ono dobro koje mi pruža.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta