Početna » Ako imaš osetljivu kožu, sigurno želiš da čuješ ovo!

Ako imaš osetljivu kožu, sigurno želiš da čuješ ovo!

by Lips&Heels
0 comment

Ukoliko imate osetljivu kožu, sigurno znate koliko je važno pažljivo birati proizvode i pristupiti nezi kože sa posebnom pažnjom. Osetljiva koža može reagovati na različite faktore poput promena u okolini, proizvoda koji se koriste ili ishrane, stoga je ključno usvojiti pravilne navike kako biste očuvali zdravlje i lepotu vaše kože.

Evo nekoliko ključnih saveta za negu osetljive kože:

  1. Izbegavajte Agresivne Hemikalije: Prilikom biranja proizvoda za negu kože, izbegavajte proizvode koji sadrže agresivne hemikalije poput parabena, sulfata i veštačkih boja i mirisa. Umesto toga, birajte proizvode koji su formulisani sa nežnim i prirodnim sastojcima.
  2. Hidratacija je Ključna: Redovna hidratacija je presudna za osetljivu kožu. Odaberite hipoalergenske i parfem-free hidratante koji će pružiti potrebnu vlažnost, a istovremeno neće izazvati iritaciju.
  3. Izbegavajte Previše Toplu Vodu: Prilikom pranja lica ili tuširanja, koristite mlaku vodu umesto vruće. Previše topla voda može isušiti kožu i izazvati iritaciju.
  4. Blagi Čistači: Koristite blage čistače koji neće oštetiti prirodnu barijeru kože. Izbegavajte sapune koji mogu biti previše agresivni za osetljivu kožu.
  5. Proverite Etikete Proizvoda: Pažljivo čitajte etikete proizvoda kako biste bili sigurni da ne sadrže sastojke na koje reagujete. Alergije na određene sastojke mogu biti česta kod osetljive kože.
  6. Testiranje Novih Proizvoda: Pre nego što potpuno uvedete novi proizvod u svoju rutinu, preporučuje se raditi patch test na malom delu kože kako biste proverili da li će izazvati reakciju.
  7. Zaštita od Sunca: Korišćenje proizvoda za zaštitu od sunca je ključno za očuvanje zdravlja kože. Odaberite nekomedogene proizvode sa visokim SPF faktorom.
  8. Izbegavajte Previše Jak Piling: Ako koristite proizvode za piling, budite pažljivi da ne koristite previše jak piling koji može iritirati kožu. Preporučuju se blagi piling proizvodi sa prirodnim sastojcima.
  9. Prirodne Maske za Lice: Ponekad prirodne maske za lice mogu pružiti blagu negu osetljivoj koži. Na primer, maska od meda i jogurta može pružiti hidrataciju i smirivanje kože.
  10. Redovni Pregledi Dermatologa: Ukoliko imate ozbiljnije probleme sa osetljivom kožom, preporučuje se redovne posete dermatologu koji može pružiti personalizovane savete i tretmane.

 

Negovanje osetljive kože zahteva strpljenje, pažnju i pažljiv izbor proizvoda. Sa pravim pristupom, možete očuvati zdravlje i lepotu vaše kože i osećati se samouvereno u svojoj koži.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta