Početna » Danijela Božić: Reflektujem sebe kroz svoje kreacije, elegancija i ekstravagancija je uvek prisutna

Danijela Božić: Reflektujem sebe kroz svoje kreacije, elegancija i ekstravagancija je uvek prisutna

by Lips&Heels
0 comment

Ti si jedna od dizajnera koja se zalaže za održivu modu, kako izgleda tvoja nova kolekcija?

 

 

Što se tiče Ateljea Danijela Božić DB, a kako nam prethodi dugogodišnji porodični rad u modi, oduvek smo se trudili da radimo sa kvalitetnim materijalima za koje znamo poreklo i njihov nastanak, kao i da sami proizvedemo odredjene vrste materijala. Ručni rad i dizajn svakako daju na vrednosti i unikatnosti našim proizvodima koji traju dugo. Etički aspekt održivosti je veoma bitan. 

Čitav tim ateljea je uvek na usluzi i prema njima se ophodim kao prema porodici. Trudimo se da naš proces proizvodnje u najmanjoj meri šteti nama i ljudima u našoj okolini. Kako su dugoročni procesi u pitanju, a da bismo mogli u potpunosti da kažemo da je kolekcija održiva, transparentna, potrebno je vreme a svakako na tome radim, jer deo je misije i vizije ateljea. Proces promena modnih proizvoda kada se govori o održivosti, ima svoj put.

Te promene, ka boljem kvalitetu načina življenja na kom treba istrajno raditi, usvojiti i primeniti sve ono čime možemo poboljšati i oplemeniti i rešiti probleme koji postoje vec dugo u modi. Održiva moda se tiče zdravih promena kroz koje ćemo brinuti o svojim proizvodima, poreklu, izradi, celom lancu i procesu proizvodnje kao i o zaposlenima, logistici i svim ostalim delovima modne industrije. Upravo nova Cruise Collection 2022 koja će uskoro biti predstavljena a zatim se naći i na tržištu, biće u većem procentu održiva.

 

 

Koji materijali su zastupljeni i kome je namenjena?

 

U pitanju je Cruise Collection 2022, koja je izrađena od tkanih materijala. Tkanje kao tradicionalna veština i tehnološki proces izrade tkanine uzajamnim preplitanjem svilenih niti kada je u pitanju nova kolekcija DB. Kao inspiracija za dezen materijala je barokna ornamentika koja kroz modele još više ističe ženstvenost a emocije, ples, jesu svakako moja svakodnevna inspiracija, pokretačka energija za nove kreacije. Reflektujem sebe kroz svoje kreacije.

Dezen i svaki model je pažljivo osmišljen da bi bio upravo vanvremenski. U pitanju su zemljane boje kao i neizostavna crna i crvena, u svili i viskozi. Različite vrste svile korišćene su za kolekciju i ovog puta sam uživala u procesu jer je jedno divno novo iskustvo. Elegancija i ekstravagancija je uvek prisutna u mojim kolekcijama.

Od nedavno tvoji modeli mogu da se nađu TC Galerija Belgrade. Da li si zadovoljna i šta možeš da ponudiš poštovaocima tvog rada?

Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila poziv od BWF i Galerija Belgrade da izlažem svoje kolekcije u ovom prelepom prostoru i najvećem centru ovog tipa, zajedno sa uvaženim imenima naše modne scene. Bez obzira koliko nas je situacija sa pandemijom stopirala, usporila u realizciji mnogih planova, dobili smo na vremenu da razmislimo, izoštrimo sliku, i spremni uđemo u nove, zdravije projekte.
Galerija Designers District je upravo jedan perspektivan projekat u smislu da daje mogućnosti da se dizajnerski proizvodi, sem na nedeljama mode, predstave širem auditorijumu i time približimo naš rad ljudima koji mogu videti, probati, kupiti i uživati u kolekcijama čak i sa revija visoke mode. Uskoro baš tu stiže i moja nova kolekcija i radujem se svim ljubiteljima mode na poseti. Postoji mogućnost zakazivanja sastanaka i konsultacija sa dizajnerom za potencijalnu custom made izradu kao i otvorenost za saradnju i realizaciju mnogih ideja vezanih za modni dizajnerski rad.

Da li možemo da očekujemo uskoro reviju u BG ili NS?

Kako smo zbog mera bili uskraćeni za revijsko live predstavljanje uz publiku, učestvovala sam na Digital Fashion Week izdanjima kao i baš u Galerija Belgrade na otvaranju Designers District gde sam se predstavila u odsustvu publike i uz poštovanje mera, kroz video materijal koji je dalje korišćen za promociju. Planiram predstavljanje nove kolekcije a na koji način još ću odlučiti zbog navedene situacije, ali ću naravno obavestiti sve modne poštovaoce i pratioce mog rada.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta