Početna » Evo kako da prebrodite težak period

Evo kako da prebrodite težak period

by Lips&Heels
0 comment

Znate kako kažu ,, Kolo sreće se okreće“ ili  ,, Sve prođe“ . Svesnost da se radi samo o periodu života, da je to sasvim normalno stanje svakog živog bića, dosta olakšava situaciju. Svaki period života ima neke svoje lekcije važne za nas, nama namenjene. Normalno je da prolazimo razne situacije i da nas to nekad baca u neizvesnost, ali budite sigurni da sve to ima svoje razloge. U nastavku vam otkrivamo kako da pomognete sebi u danima kada ne vidite izlaz.

Priznajte svoja osećanja

 

Odvojite vreme da prepoznate i prihvatite teške emocije kroz koje prolazite. Dozvolite sebi da budete ranjivi i suočite se sa emocijama koje se pojavljuju, bez osuđivanja. U redu je ne biti ok i jasno staviti do znanja ljudima oko sebe. 

Potražite podršku

 

Obratite se prijateljima, porodici i stručnim licima ukoliko je potrebno. Razgovor sa nekim može pomoći u procesuiranju i razumevanju situacije. Neko će sa strane imati drugačiji pogled i možda adekvatan savet, smernicu koja bi mogla biti od koristi. Ukoliko i ne dobijete savet, dovoljno je da promenite sredinu sa dragim ljudima. Oni će vas najbolje razumeti.

Ostanite pozitivni

 

Fokusirajte se na pozitivne stvari i potražite prilike u situaciji. Nekad nismo ni svesni koliko je stvari koje smo postigli, koliko smo odmakli od verzije od samo pre nekoliko meseci. Ukoliko ne možete svega da se setite u datom momentu, koristite papir i olovku. Zapisujte sve što vam je značajno, a dostupno vam je. Zapisujte sva vaša postignuća. Vodite dnevnik.

Vežbajte samopomoć

 

Odvojite vreme da se negujete i radite aktivnosti koje čine da se osećate opušteno i smireno. Pustite omiljenu muziku, organizujte spa veče, meditirajte, dišite duboko, budite svesni trenutka. 

Budite strpljivi

 

Budite ljubazni i strpljivi prema sebi. Normalno je da se osećate preopterećeno i da treba vremena da se izlečite. Nemojte očekivati previše od sebe, nemojte se forsirati. Trebaće vremena. I taj period koji je naišao, samo je skup raznih događaja koji su se gomilali. Tako ćete se povratiti. Skup lepih događaja, zdravo okruženje i ljubav prema sebi. 

Nastavite da idete napred

 

Svaki dan pravite male korake ka svojim ciljevima i pokušajte da se fokusirate na ono što možete da kontrolišete. Male promene, mali koraci, dovode do rezultata. Birajte po osećaju, odredite prioritete i učinite nešto lepo za sebe još danas. 

Mentalno zdravlje je podjednako važno i sve to kroz šta polazite, u šta ste trenutno upali je samo period. Stanje iz kog se možete izvući, pre svega svojom voljom.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta