Početna » Jana Ivanović o Specijalnom Priznanju na Filmskim Susretima i Ulozi u Filmu ‘Što se bore misli moje’

Jana Ivanović o Specijalnom Priznanju na Filmskim Susretima i Ulozi u Filmu ‘Što se bore misli moje’

by Lips&Heels
1 comment

Danas imamo priliku da stupimo u svet jedne izuzetne glumice čije je talente i strast prema glumi nedavno prepoznao žiri na Filmskim susretima u Nišu.

 

Jana Ivanović nam donosi priču o svojoj dubokoj posvećenosti umetnosti glume, svojoj izvanrednoj ulozi u filmu „Što se bore misli moje„, i putovanju koje ju je dovelo do zasluženog specijalnog priznanja. Ovaj razgovor nas vodi duboko u svet glume, umetnosti i inspiracije.

 

Kako ste se pripremali za ulogu Katarine Konstantinović u filmu „Što se bore misli moje“?

 

Katarina Konstantinović je intrigantan istorijski lik. Kroz rad na filmu, proučavala sam njen karakter, samu epohu, kao i društveni kontekst. Ona je bila femme fatale tog vremena, i sam knez se zaljubio u nju. Bilo je izazovno igrati jednu takvu ulogu.

 

Kako ste reagovali kada ste saznali da ste dobili specijalno priznanje na Filmskim susretima u Nišu za tu ulogu?

 

Filmski susreti u Nišu imaju dugu tradiciju, velika mi je čast što sam baš tamo dobila svoju prvu nagradu. Lep je osećaj kada je vaš rad, pogotovu kada ste na početku karijere, prepoznat. To vas ohrabruje da nastavite da stvarate i da ste na dobrom putu.

 

Film „Što se bore misli moje“ kombinuje politički triler i ljubavnu priču. Možete li nam reći kako ste pristupili interpretaciji ovih aspekata u Vašoj ulozi?

 

Potrebno je poznavati kontekst vremena i pravila igre tada, kako biste što bolje razumeli vaš lik. Samim tim istraživala sam taj period, osećanja kneza Mihaila prema Katarini sa jedne strane, a sa druge njegovu borbu sa svim poteškoćama u državi. Na kraju, bitno je pronaći srž i dubinu svog lika, shvatiti šta njega pokreće, u čemu je njegova snaga, koje su mu slabosti, a onda to sve otkriti u sebi. Ostalo je prepušteno mašti, intuiciji i međusobnoj igri.

 

Kako je bilo raditi sa kolegama poput Dragana Mićanovića, Miloša Timotijevića i drugih istaknutih glumaca na setu?

 

Zaista sam imala odlične partnere i čast mi je što sam imala prilike da radim sa njima! Svako od njih je toliko poseban, i od svakog sam naučila nešto novo.

 

Film se bavi istorijskim događajima iz Srbije. Kako ste se pripremali da se što vernije prenesete u to vreme i da dočarate atmosferu iz tog perioda?

 

Kao što sam pomenula, dosta sam istraživala. Takođe, Milorad mi je u razgovoru dodatno približio taj period i pomogao mi je da tadašnje okolnosti još bolje razumem. On je zaista živa enciklopedija.

 

Da li ste se susreli sa izazovima ili teškoćama tokom snimanja svoje uloge?

 

Nisam. Pre početka snimanja imali smo dosta priprema tako da smo ušli u snimanje spremni za igru i sve je išlo lako. Takođe, velika podrška mojih partnera i reditelja mi je puno značila.

 

Možete li nam reći nešto više o vašem radu sa rediteljem Miloradom Milinkovićem i scenaristom Dragoljubom Stojkovićem na filmu?

 

Raditi sa Miloradom i Dragoljubom je bilo zaista inspirativno; scenario je kompleksan, kao i likovi. Takođe, Milorad je imao poverenja u mene i dao mi je punu slobodu na snimanju, a jako je lepo stvarati u slobodi. Zahvalna sam na tome.

 

Šta Vam je najviše ostalo u sećanju iz iskustva rada na ovom filmu?

 

Sve! Sama atmosfera na snimanju, predivni kostimi, cela filmska ekipa i uloga Katarine koja je moja prva uloga na filmu.

 

 

 

 

 

Kako ste se pripremali za scenu u kojoj izražavate odnos između Kneza Mihaila i Katarine Konstantinović?

 

Dragan i ja smo imali zajedničke probe, i razgovarali dosta o odnosu kneza Mihaila i Katarine, bilo je bitno razumeti emotivnu dinamiku između njih dvoje, njihove želje, motive, kao i način na koji vole. Kada se uspostavi odnos onda se samo prepustite igri.

 

Koji su Vaši planovi za buduće uloge ili projekte nakon ovog filma?

 

Pripremam se da, od oktobra, započnem snimanje novog projekta koji se zove „Sumpor“, serija je u pitanju, a Milorad će režirati, tako da nastavljamo saradnju. Jako zanimljiva priča, igram jednu vrlo duboku ulogu, drugačiju. Jedva čekam početak rada na tom projektu!

 

 

Njena posvećenost i strast prema glumi jasno su vidljivi, a očekujemo sa nestrpljenjem da vidimo njenu duboku i raznovrsnu ulogu u seriji „Sumpor“. Želimo joj mnogo uspeha u nastavku karijere i radujemo se svemu što će nam doneti u budućnosti.

Loading

About Author

You may also like

1 comment

Deveto izdanje Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala u Gračanici | Lepota i zdravlje 17.11.2023 - 15:43

[…] na repertoaru biti ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar, film Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje“. Ova priča prati poslednje dane srpskog kneza Mihaila Obrenovića, zaljubljenog čoveka […]

Comments are closed.

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta