Početna » Kako prepoznati i izbeći štetne sastojke prilikom kupovine proizvoda za negu kože

Kako prepoznati i izbeći štetne sastojke prilikom kupovine proizvoda za negu kože

by Lips&Heels
0 comment

U današnje vreme, sve više ljudi postaje svesno važnosti pravilne nege kože i izbegavanja štetnih sastojaka u kozmetici. Kada birate proizvode za negu kože, važno je obratiti pažnju na sastojke kako biste izbegli potencijalne iritante i štetne materije.

 

Evo nekoliko ključnih sastojaka koje treba izbegavati prilikom kupovine proizvoda za negu kože:

  1. Parabeni: Parabeni su konzervansi koji se često koriste u kozmetici, ali su povezani sa hormonskim poremećajima i mogu biti iritanti za kožu.
  2. Sulfati: Sulfati, poput natrijum lauril sulfata (SLS) i natrijum lauret sulfata (SLES), često se koriste kao penila u mnogim proizvodima za čišćenje kože. Međutim, oni mogu isušiti kožu i izazvati iritacije, posebno kod osoba sa osetljivom kožom.
  3. Veštačke boje i mirisi: Veštačke boje i mirisi mogu izazvati iritacije i alergijske reakcije kod nekih ljudi. Birajte proizvode koji koriste prirodne boje i mirise, ili ih uopšte ne sadrže.
  4. Parfemi: Parfemi su česti izazivači alergija u proizvodima za negu kože. Ako imate osetljivu kožu, birajte proizvode bez dodatog mirisa ili one sa prirodnim mirisima.
  5. Formaldehid i formaldehid-donori: Ovi sastojci se ponekad koriste kao konzervansi i mogu biti iritantni za kožu, kao i potencijalno kancerogeni.
  6. Mineralna ulja: Mineralna ulja, poput parafina i petrolatuma, mogu začepiti pore i sprečiti kožu da diše. Umesto toga, birajte proizvode koji koriste prirodna ulja poput kokosa, argana ili jojobe.
  7. Silikoni: Silikoni mogu stvoriti zaštitni film na koži koji može sprečiti prodiranje hranljivih sastojaka. Takođe, mogu izazvati začepljenje pora i iritaciju kod nekih ljudi.
  8. Alkohol: Alkohol, posebno izopropil alkohol, može isušiti kožu i izazvati iritacije. Umesto toga, birajte proizvode koji koriste blage, hidrirajuće sastojke.

 

Kada birate proizvode za negu kože, uvek pažljivo pročitajte etiketu i izbegavajte proizvode koji sadrže ove štetne sastojke. Takođe, imajte na umu da svaka koža reaguje drugačije na određene sastojke, pa je važno slušati svoju kožu i prilagoditi negu prema njenim potrebama. Odabirom proizvoda koji sadrže prirodne i blage sastojke, možete doprineti zdravlju i lepoti vaše kože na dugoročnoj osnovi.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta