Kuhinjski dnevnik : STRACCIATELLA SA KRUŠKAMA

Koliko god se trudili da izbegnemo kuhinju u neko doba dana, nemoguće je izbeći fantastične fotografije food blogera koje nas pozivaju da isprobamo još jedan, pa drugi, treći recept…Kako i ne bi? Šta raditi tokom kišnog vikenda, ako ne to? Kako ne udovoljiti najmlađim članovima porodice?

Ovog vikenda vredna i vedra Marija Mirković ( @kuhinjski_dnevnik ) sa nama deli recept jedne zanimljive jesenje poslastice.

 

Priprema:

 

Biskvit:

U jednoj posudi umutite 4 belanaca sa prtohvatom soli. U drugoj posudi penasto umutite 180 gr maslaca sa 100 gr šećera, pa dodajte 4 žumanca, jedno po jedno uz neprestano mućenje.
Izmešajte 250 gr brašna sa 1 kesicom praška za pecivo, dodajte umućenom maslacu i dobro izmešajte. Zatim u testo dodajte postepeno umućena belanaca i takodje izmešajte. Na kraju dodajte 50 gr seckane čokolade. Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite na 180 stepeni oko 25 min.

 

Žele od krušaka:

 

600 gr krušaka isecite na kocke, prelijte sa 150 ml vode, 1 kesicom vanile i 2 kašike šećera, pa stavite da se kuva oko 15 minuta dok kruške ne omekšaju.
Kada su kruške skuvane dodajte sok od 1 limuna i sklonite sa vatre.
1 kesicu želatina prelijte sa malo vode i ostavite da nabubri. Zatim, želatin sipajte u kuvane kruške i stavite da se hladi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada je biskvit isečen ostavite ga da se potpuno ohladi. Preko biskvita rasporedite kruške želeu. Obavezno sačekajte da želatin sa kruškama počne da se steže, pa ga tada stavite preko biskvita. Ostavite tortu preko noći u frižider. Možete je ukrasiti rendanom čokoladom.

 

 

Za više recepata posetite ovaj sjajan i kreativan profil naše drage Marije!

 

 

 

 

Prijatno!

 

 

Pročitaj i: Kuvanje sa Ninom: Da li je još uvek u modi ono „Ljubav ulazi preko stomaka“ ili se danas žene pridržavaju onoga da sve može u dva klika?

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

2 thoughts on “Kuhinjski dnevnik : STRACCIATELLA SA KRUŠKAMA

Оставите одговор

%d bloggers like this: