Početna » Kuvanje sa Ninom: Da li je još uvek u modi ono „Ljubav ulazi preko stomaka“ ili se danas žene pridržavaju onoga da sve može u dva klika?

Kuvanje sa Ninom: Da li je još uvek u modi ono „Ljubav ulazi preko stomaka“ ili se danas žene pridržavaju onoga da sve može u dva klika?

by Lips&Heels
1 comment

Zbog čega žene imaju odbojnost kada su u pitanju kuhinja i ručkovi i kako možemo lako da napravimo neke zanimljive i ukusne obroke?

U pomoć mi je pritekla Nina Novaković na instagramu poznatija kao @kuvanje_sa_ninom  , divna mlada žena koja je po struci medicinska sestra ali je u isto vreme i food blogger čiji rad prati čak skoro 23 hiljade ljudi!

 

Danas kada se bloggeri pretežno bave modom i putovanjima i tom nekom ličnom promocijom, odakle ideja da tvoje opredljenje bude baš hrana?

 

Iskreno, uvek to kažem, dok se nisam udala i započela zajednički život sa suprugom, nisam bila tako odana kuhinji. Sestra i ja smo uvek bile zaštićene, tu su bile mama i baka i uvek je sve bilo spremno i što se kaže na gotovo. A ondaaaa…sledi ogroman pomak! Baam! Kuvanje sa Ninom! Šalu na stranu, od kako smo suprug i ja otpočeli zajednički život , ja otkrivam ljubav prema kuhinji. Tu pronalazim svoj mir. Pošto sve volim da fotografišem, oduvek, dolazim na ideju da kreiram svoju stranicu i počnem da izbacujem svoje ideje i recepte. 

 

 

Kada sam videla tvoj profil i koliko si posvećena i kroz par razgovora koje smo i privatno vodile, mogla sam da primetim koliki si laf i koliko si posvećena svemu što radiš pomislila sam: „ Bože, ova žena mora da radi godinama!“ i onda sam videla da je zapravo prva objava na tvom blogu bila u januaru ove godine. Koju to magiju ima Nina i njeni recepti pa da si tako brzo i lako osvojila publiku?

 

 

 

Prvo, hvala na divnim rečima! Da, profil sam otvorila u januaru ove godine, a tek u martu sam otkrila svoj identitet i pokrenula svakodnevnu aktivnost na blogu. I sve je krenulo uzlaznom putanjom, brže nego što sam mislila. Kako? Ne postoji adekvatan odgovor na to pitanje. To sam JA, prikazujem sebe i svoj rad. Sve što radim, radim od srca, i valjda ljudi to primećuju.

Da mi je neko rekao da ću za svega nekoliko meseci imati toliko ljudi, ne bih verovala, ali eto, sve je moguće. Dobijala sam pozive za gostovanja u emisijama u kojima sam zatim i gostovala, i  samim tim je do mene došao veći broj  ljudi.

Stalna aktivnost i stalno izbacivanje recepata su ključ svega.

Komunikacija sa ljudima je najvažnija, biti prirodan i prizeman. Iskreno mnogo sam srećna što imam jedan gradić ljudi koji je iz dana u dan sve brojniji! To me čini srećnom jer znam da radim pravu stvar! Profil mi nije posvećen isključivo hrani, nekada odem i van toga, izbacujem i privatne forografije, kako bi ljudi znali sa kim komuniciraju i da bi me malo bolje upoznali. 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CG7JYabJcyp/

 

 

 

Koji je to neki tvoj nadraži recept i nešto što često praviš i što te uvek iznova obori sa nogu? Da li bi podelila taj recept sa nama?

 

 

U jednom momentu, izbacila sam recept za tortilje koji je isprobao dobar deo mojih pratilaca. I po tome sam postala popularna u tom trenutku. Tako da „Te tortilje“ mogu proglasiti omiljenim receptom jer ih je isprobao najveći broj ljudi. Uvek se trudim da ih iznova i iznova pravim, u raznim kombinacijama. Veoma je prost recept, brz i ne čeka se nista, sto se svima dopada. 

 

Ninine tortilje (brzinske tortilje)

 

Potrebno je:

  • 500g brašna,
  • 300ml jogurta,
  • 1 kesica praška za pecivo, 
  • 60ml ulja,
  • 1 kašičica soli.

 

U vanglicu sipate 250g brašna, dodate prašak za pecivo i so, pa sve promešate. Dodate 300ml jogurta i 50ml ulja i sve sjedinite kašikom, a onda dodate ostatak brašna. Umesite testo u jednu loptu pa podelite na 6 loptica. 

 

 

Razvijate i pečete na prethodno ugrejanom tiganju sa svake strane po 1-2 minuta, dok se ne pojave mehurici.

 

Što se nadeva tice, možete staviiti po želji. Ja obično  ispržim piletinu i pomfrit i pripremim sos koji sadrži 150ml kisele pavlake, 2 kašike majoneza, 1 kašičicu senfa, malo bibera i malo belog luka u prahu.

 

 

https://www.instagram.com/p/CGauSwYJKBU/

 

 

 

Kada bi postojala mogućnost da koristiš samo tri začina u svakom svom jelu koji bi to začini bili i zašto?

 

Glavni sastojak i začin svakog jela je LJUBAV. Uvek biram ljubav. Ako nema ljubavi, svi začini su bespotrebni. 

 

 

Da li ti se možda javljaju mlade domaćice da su probale da naprave neki obrok po tvom receptu? Zbog čega misliš da današnje generacije imaju averziju od kuhinje?

 

Da, javljaju se svaki dan. Presrećna sam zbog toga. Tako sam još sigurnija u sve što radim. Svakodnevno mi stižu fotografije mojih recepata na njihov način kao i pohvale, a ja se trudim da svima odgovorim, iako imam mnogo porukica. Jer ako ljudi poštuju mene, tu sam i ja da ispoštujem njih.

 

 

https://www.instagram.com/p/CGIoTpJpA65/

 

 

 

Muž ti je velika podrška, a verujem i glavni degustator na čemu mu svi mi zavidimo! Šalu na stranu, koliko zapravo znači ta podrška i koliko je za jednu ženu, ali i svakog početnika važno da svoje prve korake u nečemu gradi sa nekim?

 

Da, odličan zaključak! Muž mi je najveća podrška i bez njega ne bih došla do ovakvog uspeha. Bez njegove podrške to bi bilo nemoguće. On me je gurao i bio mi je podsticaj da pokrenem sve ovo. Kada sam mislila da ne mogu, on je bio taj koji bi uvek rekao: “Možeš ti to.”  I evo, mogu, i moći ću, sve dok je nas! 🙂 Moram priznati da je sve lakše kada imamo podršku, sigurnost i stabilnost. I zato uvek kažem, da je izbor partnera jedan od najvažnijih izbora u životu. 

 

https://www.instagram.com/p/CGLRI-6pjgF/

 

 

 

Svako podnevlje ima nešto svoje u kulturi, načinu odevanja, načinu govora, ali i u kuhinji! Čija kuhinja je tebi lično najprimamljivija i zbog čega?

 

Ja volim našu tradicionalnu kuhinju, šumadijske specijalitete, nekako su svojstveni i posebni. Ko god bi došao u ove krajeve oduševio bi se našom hranom. Volim da čuvam tradiciju generalno. I ništa tu ne bih menjala. Neka traje. 

 

https://www.instagram.com/p/CG137bGpbU8/

 

 

 

I za kraj, kada bi mogla jedan recept da podeliš sa celim svetom koji bi to recept bio?

 

Hm, verovatno bi to opet bile Tortilje! 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________

 

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

Loading

About Author

You may also like

Leave a Comment

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta 
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00