Početna » Pogled na Covid-19 kroz prizmu transakcione analize: Šta biraš?

Pogled na Covid-19 kroz prizmu transakcione analize: Šta biraš?

by Lips&Heels
2 comments

Pogodjeni novonastalim okolnostima, sebi postavljamo širok dijapazon pitanja. Većina nas možda traži brzo, instant rešenje, poput ružičastih naočara za ljepši pogled na COVID19 ili pak neki ružičasti lijek, za ublažavanje bolova. 

 

Na nama je kako ćemo se postaviti u ovom brzom svijetu, punom informacija.

 

Većina ljudi se najprije okrene svom unutrašnjem strahu i poput preplašenog djeteta, odluči se da nadje tu svoju “čarobnu pilulu” i instant prevazidje svoje probleme, svoj strah, izlazak iz briga. Koliko vas se ipak odluči da krene drugim putem? Da oslušne svoje istinsko unutrašnje Dijete, koje u sebi posjeduje jednog Njegujućeg Roditelja i jednog Odraslog koji će sebe i svoje simptome postaviti na scenu i racionalno doći do rešenja. Niko ne garantuje da je to ispravan put, ali želja za promjenom i sama svijest o simptomu kao nečemu što izaziva netrpeljivost, je već korak ka uspjehu.

Istina, to je duži put, do kojeg ćemo stići uz pomoć svojih “životnih stepenica”, koje u jednom momentu neće biti prijatne, ali koje mogu da izazovu promjenu i to promjenu u tebi.

Za trajnu promjenu, istina je, potrebno je uložiti i dosta truda i vremena. Ali zar nije veća čar uživati u plodovima svog rada i to kakvog rada. Rada na sebi, svojim unutrašnjim mislima, konfliktima, dozvolama da budeš i da jesi vrijedan onakav kakav jesi zapravo.

 

 

Pročitaj i: INSPIRACIJU TRAŽI U MALIM STVARIMA

 

 

 

Zamisli da ti neko daje mogućnost da ponovo proživiš stvari koje si prije doživio. Da li bi nešto promijenio? Da li ti se dopada način na koji si ih proživljavao? Da li ti se dopada nov način proživljavanja istih?

 

 

Igraj se, to je ono istinsko dječije, koje nam dozvoljava da maštamo, pravimo različite scenarije u glavi. Naravno igra je dozvoljena do odredjene granice. Ako predjemo tu granicu, onda ona istinska dječija  igra gubi svoje značenje i počinjemo se uvlačiti u prikrivene uloge, čiji je motiv zaista prikrivanje svega onog racionalnog i logičkog. 

 

Budite hrabri da se zagledate u svoje unutrašnje JA.

 

Ne obećavam da će vam odmah biti prijatno, svako u sebi posjeduje i mirnu i burnu stranu svoje unutrašnjosti. Sve je do vaših granica. Stvorite svoj mali mikrosvijet unutar vas i vidjećete kako se lakše diše. Nastojite odbaciti ono negativno, koje u vama izaziva nemir, strah, anksioznost i prigrlite sebe onako nježno, kao kada vas voljena osoba zagrli i umiri. Nagrada možda neće doći odmah, ali čime nas uči trenutna situacija, nego jednom velikom strpljenju.

Bićete ponosi na sebe što je vaš mali mikrosvijet postao barem čistiji i kvalitetniji od onog brzog instant rešenja. 

 

Pročitaj i: SVE DOK JE OKO MENE ČISTO, DOBRO SAM

 

 

Ljubav prema sebi u ovim teškim momentima i jeste najteži zadatak.

Ne treba zaboraviti da volimo sebe u svim izdanjima i momentima koje nam donosi ovaj užurbani život i nameće nam poruke da se trudimo ma po koju cijenu, ali snagu koju prizovemo treba mentalno usmjeriti i oduprijeti se takvim porukama.

 

 Šaljite pozitivne vibracije svom unutrašnjem djetetu i pobijedićete sve male bakterije i viruse unutar vas za početak. To je dobra baza za nastavak borbe protiv zdravstvenih i svih drugih spoljašnjih opasnosti iz Odraslog ego stanja.

 

Ostajte mi zdravo i naravno kod kuće u krugu vaših najbližih!

 

 

Pročitaj i: ĐOLETOVA SVAKODNEVICA #18 – OSLOBAĐANJE OD STRESA

 

 

 

 

______________

 

 

Autor:

 

Moje  ime  je Bojana Terzić. Diplomirani sam psiholog i svoje interesovanje ka spoznaji ljudske duše sam razvijala postepeno tokom srednjoškolskih dana, a kasnije i to začinila odlaskom na fakultet gdje i upisujem studije psihologije. Sertifikovani sam psihološki savjetnik, a svoj put ka zvanju psihoterapeuta i dalje gradim i kao u svakom poslu potrebni su sati i sati ličnog rasta i razvoja, kako bi se to krunisalo navedenim zvanjem. Uživam da se izražavam putem pisanog teksta, te često odlutam u svoje unutrašnje JA i upustim se u nepoznatu avanturu. Život je nepredvidiv, poput duge, stoga na vama je koju boju birate i koji životni scenario je zapisan u vašem unutrašnjem djetetu. Iza mog imena takođe se i krije stranica @odmotaj.se . Posjetite i uplovite u moj psihološki svijet. Trudiću se da zajedničkim snagama se odvažimo na mentalni put vašeg unutrašnjeg JA i da pronađemo kočnicu vaše njege prema vama samima. Dobrodošli u moj svijet!

       

 

Loading

About Author

You may also like

Comments are closed.

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta