SAMA MOGU ČAK I TO – INTEGRALNI KEKS

Praznici su prošli , hrana je bila odlična, nekako i januar prolazi i sve češće čujemo : „ Jaoo moram da skinem kilograme. „ Ukoliko i Vi vodite tu borbu ili pak samo želite da Vaša poslastica bude zrava, možete same napraviti ukusan integralni keks! Sve što vam je potrebno jeste volja i par sastojaka.

 

 

 

 

 

 

Potrebno Vam je :

 

  • 200g ovsenih pahuljica
  • 200g integralnog brašna
  • 200g crne čokolade
  • 100g suvog grožđa (možete i manje , zavisi od ukusa)
  • 100g margarina
  • 50g šećera (možete i žuti šećer)
  • Dva jaja
  • Kesica praška za pecivo

 

 

Istopiti margarin i pomešati sa ostalim sastojcima. Kada sjedinite smesu podelite na jednake kuglice. Kuglice raspodelite na pleh i nežno ih pritisnite tek toliko da se izgubi oblik lopte. Pecite na temperaturi od 200 o C između 15 i 20 minuta. 

 

Pročitaj i: SAMA MOGU ČAK I TO – PEKARA KOD KUĆE

 

 

 

 

 

 

 

Proces je jednostavan, a ukus božanstven. Pa kada u kasne sate dok gledate omiljenu seriju ili čitate omiljenu knjigu čujete da zakrče creva – neće biti veliki greh pojesti ovaj keksić! Ukoliko ih odložite u kesu ili činiju sa poklopcem imate ukusan slatkiš danima!

 

 

Pročitaj i: SAMA MOGU ČAK I TO: NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN I NAJUKUSNIJA GIBANICA

 

 

_________

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

 

 

 

Pretplati se za više korisnih informacija

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

WANT MORE?

PRETPLATI SE ZA VIŠE KORISNIH INFORMACIJA

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Оставите одговор

%d bloggers like this: