Beograd pita – Kada je pravo vreme da počnemo da radimo?

Često bivamo okruženi ambicioznim mladim ljudima – što je svakako dobro – ono gde možda nastaje mali problem jeste što svoj konačni cilj mogu da ostvare sa tridesetak i više godina te se postavlja pitanje šta do tada? Koliko stepenika imamo do uspeha i da li tada u današnja teška vremena mogu da nađu posao koji ne oduzima mnogo vremena a da opet biva dovoljno za džeparac? Jedan primer mladog bića koje se školuje, ali opet može, ume i želi da radi jeste Nevena Jovanović, na društvenim mrežama poznatija kao Nevennna koja je kako kaže normalna tinejdžerka i vodi normalan život devojke u njenim godinama kada se kamere ugase.

Nevena ima svega 16 godina, još malo pa će napuniti 17, dolazi iz Svilajnca i ambiciozan je gimnazijalac koji pak „koristi“ svoje platforme na društvenim mrežama i na taj način uspeva da zaradi za sebe.

 

Za početak zanima me šta je prelomilo u tebi da počneš da snimaš za TikTok čak koliko sam upućena još kao mlađa snimala si i za YouTube, a sada si aktivna i na instagramu?

Često se na internetu susrećemo sa podlim komentarima, negativnim ljudima što za jednog tinejdžera može da bude bolno jer je još uvek u fazi razvijanja i stasavanja u jedno mlado biće, odakle „hrabrost“ da se staneš u koštac sa tim?

 

 

Zdravo svim čitaocima!
Iskreno čista dosada tokom karantina i interesovanje za nečim novim. Nemam problem te vrste da mene „hejt“ , odnosno negativni komentari bole, ali me jako nervira u nekim trenucima. Mlada sam, ali osećam da sam bila sasvim spremna za ono sto me je sačekalo.
Možda je dobro što sam pre Tiktoka imala YouTube i stalno sam se susretala sa jako lošim komentarima koji su bili manje vise bezrazložni.
Na početku je bolelo, ali mogu reći da sam se pre TikToka već pomirila sa tim da svetu ne možeš ugoditi i da kakav god hejt dobiješ samo treba biti ono što jesi.

 

 

Kada sagledaš sve sa ove tačke koliko toga ti je internet doneo, a koliko oduzeo?

 

 

Doneo mi je neke ljude i poznanstva koja nikada ne bih ostvarila bez TikTok-a, a oduzeo mi je popriličan broj živaca jer nešto što najlakše može da me iznervira je ljudska glupost.

 

 

Da li jedan tinejdžer poput tebe može uz rad i trud da zaradi za svoj džeparac i sebi možda omogući nešto što želi ili što mu je potrebno?

 

Naravno da može. Pogotovo preko interneta i ne treba da se plašite da probate, ali zahteva trud i dobru organizaciju.

 

Da li je moguće uskladiti svakodnevne obavaze koje imaš kao srednjoškolac, slobodno vreme koje kao mlado biće zaslužuješ, ali i posao kojim se trenutno baviš?

 

Pa ja se trudim da sve ovo gledam kao nešto sporedno i zabavu. Oduzima mi vremena, to stoji, ali stižem uglavnom da sve obavim.

 

Od nedavno si pokrenula i svoj mali bizniz poznatiji kao @nevennna.shop gde se baviš izradom i prodajom nakita. Odakle je protekla ta ideja i po čemu je taj nakit po tvom mišljenju poseban?

 

 

 

 

 

 

O ovome nisam toliko pričala na društvenim mrežama – moja baka se već nekoliko godina iz hobija bavi izradom nakita i ja sam prosto htela da i njoj stvorim neku vrstu zanimacije i motivacije za taj hobi. Nisam htela da njen talenat ostane zarobljen u njena četiri zida. Pomažem joj, ali ona je glavni majstor . Smatram da je poseban jer je rađen ručno sa puno pažnje i ljubavi.

 

 

Ono što volim da pitam ljude koji se bave javnim poslom je pitanje, da tvoj klip može da obiđe ceo svet šta bi snimila?

 

 

Mislim da bi to bio motivacioni, ili video humanitarnog karaktera.

 

 

Gde vidiš sebe za deset godina? Da li bi želela da se baviš nekim javnim poslom – da nastaviš negde u smeru u kom si počela, ili je to ipak neka druga profesija?

 

Sebe vidim na kraju fakulteta. Volela bih da upišem Medicinu u Beogradu. Ne želim da moj posao bude vezan za javni život. Imam druge ambicije i želje.

 

I za kraj, da možeš da vratiš vreme na momenat kada si snimila prvi klip da li to ponovila ili bi iz ove perspektive odustala od toga?

 

Ponovila bih sve, sve se dešava sa razlogom i uticalo je na osobu koja sam sada i ako nista drugo dobro je životno iskustvo.

 

 

_______________

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

 

close

Saznaj još korisnih informacija

Ukucaj email adresu i pridruži nam se!

We don’t spam!

1 thought on “Beograd pita – Kada je pravo vreme da počnemo da radimo?