Verujemo da kao i mi jedva čekate vikend, kako bi se malo više posvetile porodici. Kuhinja nije možda uvek omiljeno mesto, ali može biti ukoliko je ispunjeno smehom i zabavom. Hajde da i ovog vikenda obradujemo najmilije. Bilo da dočekujete goste, roditelje, svekra i svekrvu ili širu familiju, ovaj kolač će biti sjajna poslastica za koju će vas i svekrva pitati za recept. Šalu na stranu, sa nama i ovog vikenda vedra i vredna Marija Mirković sa instagram profila @kuhinjski_dnevnik .
Sastojci za testo:
150 gr pšeničnog brašna
150 gr integralnog brašna
100 gr margarina
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
3-4 kašike hladne vode
Sastojci za nadev:
2 jabuke srednje veličine (umesto jabuka mogu se koristiti kruške, breskve…)
1 mala kašika brašna
cimeta po ukusu
2 kašike šećera
1 jaje
malo mleka
Priprema:
Izmešajte obe vrste brašna sa šećerom. Margarin isecite na kockice i utrljajte u brašno da biste dobili mrvice. Postepeno dodajte hladnu vodu i napravite testo. Testo razvucite u okrugli pleh za pečenje.
Jabuke očistite i na tanke kriške, pospite ih sa malo brašna i cimeta. Poredjajte ih po površini testa, pospite ih sa još malo cimeta i vanilin šećerom. Stavite da se peče na 190 stepeni oko 30 minuta. Nakon prvih 5-10 minuta pečenja, premažite umućenim jajetom sa mlekom. (da bi se šećer otopio i cimet zalepio na jabuke, jer bi se nakon mazanja jajetom cimet skinuo, ukoliko biste premazali odmah nakog posipanja).
Možete, kada se malo ohladi posuti prah šećerom.
Pročitaj i: Kuhinjski dnevnik : STRACCIATELLA SA KRUŠKAMA
Prijatno!
Za više recepata posetite sjajan profil naše drage Marije Mirković @kuhinjski_dnevnik
Comments are closed.