Početna » Danijela Milić: Uvek osluškujem svoje srce

Danijela Milić: Uvek osluškujem svoje srce

by Lips&Heels
0 comment

Opstajemo jedino u onome što jako volimo, što smo mi, što je deo naše ličnosti, u čemu istinski uživamo i što nam ne predstavlja napor, a ni opterećenje.

Danijela Milić, bez obzira na okolnosti sa zadovoljstvom stvara i dalje nalazeći inspiraciju za svoje kreacije. Njene haljine nosile su brojna poznata lica sa TV ekrana, a ukoliko niste do sada imale priliku da bacite pogled na divne DANI kreacije, sigurni smo da ćete nakon čitanja teksta isto i učiniti.

 

Kada ljubav prema dizajnu prerasta u posao? 

 

Ljubav ili dizajn, dizajn ili ljubav, od samog starta za mene predstavlja isto. Da nije tako modni dizajn i ne bi bio moj poziv, jer je to jedini način da se ja tome potpuno posvetim, da uživam u procesu i radu i dam ono najbolje od sebe.

 

 

 

Koliko je trenutno stanje u svetu uticalo na tebe, tvoj biznis?  

 

Trenutno stanje u svetu nije bitno uticalo na mene, jer se ja pored dizajna bavim još jednim lepim poslom, koji je isto tako manje ili više vezan za modu. Jedini način kako je sve ovo uticalo na mene, jeste taj da trenuto imam mnogo više slobodnog vremena da se posvetim svemu što volim i što me ispunjava. Modni dizajn je svakako na prvom mestu.

 

 

Haljine iz tvoje kolekcije su elegantne i romantične. Da li bi i sama nosila iste, ili si osluškivala želje mušterija?

 

Da, haljine koje sam ja ranije dizajnirala jesu romantične. Razlog je taj što je na mene u tom periodu uticalo dosta knjiga inspirisanih umetničko-kulturnim pravcima XVII i XVIII veka, a najviše od svega ornamenti baroka i rokokoa, koji su i prožeti kroz sve moje kreacije u vidu bisernog veza. Tome sam se posebno posvetila i izdvojila dosta vremena za njihovu izradu. Kreiram i stvaram ono što se meni lično dopada, tako da vrlo rado nosim svoje kreacije.

 

 

Sa kim si sve saradjivala? Na tvom instagramu možemo prepoznati i lica sa TV ekrana? 

 

Sarađavila sam sa mnogo zanimljivih i inspirativnih žena. Ne bih izdvojila nikog posebno, jer su mi podjednako drage i svaka saradnja je bila specifična na svoj način.

 

Foto: M. Gordić

 

 

 

Nastavljaš sa stvaranjem nakon pauze. Iz kog razloga ti je trebao odmor i kako si podnela to?

 

Prinudni odmor se desio iz jednog jedinog razloga, a to je fizička povreda. Bila sam sprečena da crtam, krojim i šijem. Sama povreda je potpuno sređena i sada je samo daleka prošlost. Pauza, kao pauza, gledano sa ove distance, mi je jako prijala. Uvek kažem da se sve u našem životu dešava sa razlogom i da iz toga treba samo izvući ono najbolje. To je bio period u kome sam ja mnogo radila na sebi i na mom unutrašnjem biću. I u šali kažem da je to bio jedan veliki poziv na „buđenje“.

 

 

 

Koliko je vremena neophodno da bi skicu pretočila u gotov proizvod? 

 

Ne postoji određen vremenski interval da bih skicu pretočila u gotov proizvod. Često to bude jako brzo, dan ili dva. Nekad potraje i nedelju dana, a u pojedinim slučajevima i do mesec dana. Razlog za to je zahtevnost određene kreacije i jedna veoma bitna stavka, a to su materijali. Često ono što zamislim u glavi, je jako teško naći u vidu odgovarajućeg materijala. To onda ume da razvuče sam proces izrade, ali se na kraju uvek pronađe rešenje.

 

 

                                                             Foto: D.Radovanović

 

 

 

 

 

Radije biraš isplativ posao u Srbiji ili si ipak tip osobe koja osluškuje srce?  

 

Biram i jedno i drugo kao odgovor, jer i kada biram isplativ posao, uvek osluškujem svoje srce. Biram ono što mi prija, što volim da radim i što odgovara mojoj ličnosti. Samo srcem, šta god u životu. To je jedini pravi put do ispunjenosti i sreća.

 

 

Da li si se ikada oprobala u nekom od takmičenja? 

 

Nisam razmišljala o tome. To je tema koja me nešto posebno ne privlači.

 

 

Koja je estradna ličnost stilizovana baš po tvom ukusu? 

 

To bi bila osoba kod koje je duh, um i ponašanje u dobrom balansu i na jednom određenom nivou. Dobar stil bi to svakako ispratio, jer se on gradi radom na sebi. Ne bih ovog trenutka nikog posebno izdvojila, ali postoji mnogo inspirativnih, dobro stilizovanih ljudi širom sveta.

 

 

Možeš li da nam otkriješ šta nam pripremaš, ili će to ipak biti iznenadjenje?

 

 

Pripreme i rad na novom projektu su tek počeli, tako da ne bih puno otkrivala. Mogu reći da će biti mnogo više komada nosivijih u dnevnoj varijanti i da će poseban akcenat biti na dobrim, prirodnim i prijatnim materijalima. Reči koje mogu opisati kolekciju su: udobno, kul, šarmantno, lako za nošenje i prilično ženstveno. Prve kreacije možemo očekivati početkom jeseni.

 

 

 

[wpforms id=“81″ title=“true“ description=“true“]

 

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta