Početna » Jelena Hajduk: Šminka kao Umetnost – Transformacija Lica u Remek-Dela

Jelena Hajduk: Šminka kao Umetnost – Transformacija Lica u Remek-Dela

by Lips&Heels
0 comment

Umetnost šminkanja je više od običnog prekrivanja nedostataka ili naglašavanja lepote. Za make-up umetnicu poput Jelene Hajduk, svaki potez četkice predstavlja priliku za stvaranje remek-dela na licu.

 

 

Njen izuzetan talenat i vizionarski pristup ovom zanatu ostavljaju dubok utisak, dok svaka kreacija oživljava individualnost i lepotu svake žene. U ovom intervjuu, istražujemo putovanje Jelene Hajduk kroz svet šminke, otkrivamo njene izvore inspiracije i razmišljamo o filozofiji koja stoji iza njenog izvanrednog rada. Hajde da zaronimo u svet transformacije lica u prava umetnička dela zajedno sa Jelenom.

 

Šta te je inspirisalo da postaneš make-up artist i kako se ta strast razvijala tokom tvog profesionalnog puta?

Crtam od svoje četvrte godine, četkicu u ruci sam držala pre kašike (smeh) . Uz crtanje i slikanje razvila se ideja da platno zamenim licima divnih žena koje su mi poklonile poverenje.

 

 

Kako održavaš balans između praćenja trendova i očuvanja svoje jedinstvene estetike kao make-up artista?

 

Ja sam neko ko je protiv šablona. Šminka mora biti prilagođena licu, to je za mene pravilo broj 1. Smatram da trendove treba pratiti, ali ne slepo i ne svaki put.

 

 

Kako pristupaš individualnim potrebama klijenata prilikom šminkanja za različite prilike?

 

Šminkam žene onako kako ih vidim i tu je sva čar ovog posla za mene. Smatram da na svakoj ženi postoji ono nešto što treba istaći, te uz njihov odabir garderobe biram look skladan licu i stajlingu.

 

Možeš li nam opisati neko posebno iskustvo koje te inspirisalo ili naučilo nešto novo u tvom radu?

 

Svako snimanje je novo iskustvo, ali obično iskustva vezujem za ljude. Moje najlepše i najpoučnije iskustvo jeste Maria Tothova, žena koja je moju ljubav prema šminkanju prenela na sasvim nov nivo i naučila me da budem svoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koje su tvoje omiljene tehnike za postizanje prirodnog izgleda šminke?

 

Nega pre svega! Ponavljam to devojkama dok im ne dosadi, ali to je zaista najvažnije. Nema te šminke koja može da nadoknadi ono što je propušteno kad je nega u pitanju.

 

Možeš li podeliti neke savete za održavanje zdrave kože, što smatraš važnim za dobru osnovu za šminkanje?

 

Svakodnevno i pravilno čišćenje lica, skidanje šminke adekvatnim proizvodima i naravno, nikako odlazak u krevet sa šminkom.

 

Kako pristupaš situacijama kada moraš da radiš pod pritiskom ili u kratkom vremenskom periodu?

 

Obožavam takve trenutke! (smeh) Ja volim taj adrenalin i razumem sve kolege koje isti ne podnose, često i sama budem na ivici smeha i nervnog sloma, ali bože moj…

 

Kako tehnologija utiče na tvoj rad kao make-up artista i na koji način je koristiš u svojoj praksi?

 

Društvene mreže vidim kao platformu za predstavljanje svog rada, ali i kao inspiraciju i povezivanje sa kolegama.

 

Koje su tvoje strategije za upravljanje vremenom tokom dana kada imaš više klijenata ili obaveza?

 

Imam sina od 4 godine i bebu od dva meseca, ali uveliko radim. Ja toliko volim svoj posao, da sam naučila da se dobro organizujem ali svakako da moj suprug ima veliki udeo u tome jer mi pomaže u svemu.

 

Možeš li podeliti svoje mišljenje o tome kako se industrija šminke razvija i menja, i kako se ti prilagođavaš tim promenama?

 

Menjala se od kako postoji i tek će se menjati, čemu se radujem. Obožavam promene, informišem se i edukujem konstantno jer mislim da se čovek zaista uči dok je živ… I na kraju umre glup, zapravo nedovoljno informisan i edukovan.

 

Kako pristupaš situacijama kada je potrebno raditi u timu, kao deo veće produkcije ili događaja?

 

Takodje obožavam! Kada su ljudi civilizovani, dobro raspoloženi i timski nastrojeni – sve može. Poslednji timski rad mi je bio u studiju Loft sa predivnim ljudima, zaista to pamtim kao nešto prelepo i jedva čekam opet!

 

 

Naš razgovor sa Jelenom Hajduk nam je pružio uvid u dubinu strasti i posvećenosti koju ona donosi svom zanatu kao make-up artist. Kroz njen pričljivi opis o početku njenog putovanja, viziji bez šablona u svetu šminke, i naglasku na nezi kože kao temelju lepote, Jelena nas je inspirisala da vidimo šminkanje kao umetnost i izražavanje individualnosti.

Njena posvećenost prema savršenstvu, uz podršku tima i stalno učenje, otkriva nam da je Jelena ne samo umetnica već i posvećena studentkinja svog zanata. Sa zahvalnošću posmatramo Jelenin doprinos svetu lepote i jedva čekamo videti šta budućnost donosi ovom talentovanom make-up artistu.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta