Početna » Kaliopi: Muzika je u mom svetu živa materija

Kaliopi: Muzika je u mom svetu živa materija

by Lips&Heels
1 comment

Kaliopi je sinonim za strastvenu i emotivnu interpretaciju. Njena glasovna snaga i sposobnost da prenese duboke emocije čine je izuzetno autentičnom i nezaboravnom umetnicom. Njen širok muzički spektar obuhvata različite žanrove,  a njene pesme su ispunjene snažnim tekstovima koji diraju u srce slušalaca.

Poznata je i po svojoj toplini i skromnosti kojom osvaja. Njeni nastupi su puni energije i neposrednosti, što je čini jedinstvenom i nezamenljivom na muzičkoj sceni.

U ovom intervjuu imaćemo priliku da otkrijemo više o Kaliopinim inspiracijama, stvaralačkom procesu, njenom muzičkom putovanju i mnogo više. Pripremite se da se uronite u svet jedne od najtalentovanijih i najomiljenijih pevačica na Balkanu – Kaliopi!

 

 

Od kada datira ljubav prema muzici i ko su bili uzori i inspiracija u tom periodu?

 

Ponekad mislim da sam još kao dete, sve bitne trenutke proživljavala kroz pesmu…Muzika je bila moj glavni način komunikacije, moja zaštita od nepoznatog i radost koju sam rado delila sa ostalim svetom.

 

Moja prva velika ljubav je bila Mahalia Jackson…Imala sam samo 5 godina kada sam gledala film „imitacije života“, u kojim na kraju filma Mahalia peva u crkvi…I to je prvi put kada sam zažalila što mi koža nije tamna, jer sam mislila da je to uzrok njenog veličanstvenog glasa…Dečja naivna misao nije bila daleko od istine…Jer su kasnije moji uzori i inspiracije bile Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Billy Holiday…

 

Koja je Vaša omiljena pesma koju ste snimili i izveli, i zašto Vam je toliko posebna?

 

Oduvek sam svoje pesme tretirala istim žarom, al mogu Vam reći u kojoj sam najviše gorela … „Rodjeni“ je pesma u kojoj uvek iznova umrem i rodim se…Al’ živim u svim svojim pesmama jednako.

 

Kako biste opisali svoj proces stvaranja pesama? Da li preferirate prvo tekst ili muziku kao polaznu tačku?

 

Kada pišem pesme, uvek prvo nastane muzika, a onda reči…Bar ja to tako radim…A znam da i Romeo Grill radi na taj način..ipak, učila sam od najboljih…

 

 

 

 

 

 

 

 

Da li preferirate intenzivnije energetske pesme ili emotivne balade?

 

Preferiram podjednako, jedno i drugo. Ne bih mogla zamisliti koncert na kome ne pevam brze pesme ili balade. Kao što nema dana bez noći.😊

 

Kako se pripremate za nastupe i održavate svoj glas u formi tokom dugih koncertnih turneja?

 

To je već godinama unazad postala neka rutina, bolje rečeno-disciplina. Radim na kondiciji, ne trošim glas na pričanje, jer pevanje me ne umara, gledam da se dobro naspavam i da uživam u ljubav koja mi publika pruža tokom tih koncerata..Nema jačeg eliksira od tog.

 

Kako je došlo do saradnje sa Željkom Samardžićem i snimanja emotivne pesme o ljubavi?

 

Naše dugogodišnje prijateljstvo, beskrajno poštovanje, naše emocije su konačno krunisane jednom velikom pesmom…Naravno, zajvaljujući Romeu Grillu, dogodila nam se pesma „Znam„. On je maestralno utkao naše duše u stihove i poklonio nam pesmu za pamćenje…Svima nama.

 

 

 

 

 

 

 

 Kako publika reaguje na ovu pesmu? Da li ste dobili poseban feedback ili priče o tome kako je dotakla ljude?

 

Pesma je bila pun pogodak kako za mene i Željka, tako i za publiku. I to na prvo slusanje! Divan je bio osećaj videti njihove reakcije, poruke… Ljudi me zaustavljaju na ulici, imaju potrebe da mi kažu koliko im se dopada i znači pesma…Sreća je to!

 

 

Kako biste opisali razliku u prenošenju emocija na publiku uživo u odnosu na studijski snimak? Da li postoji nešto specifično u tim iskustvima što Vam se posebno dopada?

 

Snimanje u studiju je proces stvaranja, gradjenja priče. Dok na koncertima tu priču delim sa publikom. I jedno i drugo je jako važno za mene, ali ipak, ja još dok snimam pesmu u studiju, razmišljam o trenutku kada ću istu tu pesmu pevati uživo na koncertu, zamišljajuci reakciju moje publike…😊

 

 

 

 

 

 

 

 

Da li biste želeli da nastavite saradnju sa drugim umetnicima i snimate duete u budućnosti? Da li postoji neki umetnik sa kojim biste posebno voleli da sarađujete?

 

U svojoj dugogodišnjoj karijeri nemam puno dueta, verovatno jer volim da pevam sa nekim ko mi je ljudski kompaktibilan, a ne sa kim mogu da saradjujem… Muzika je u mom svetu živa materija.

 

Kako se nosite sa izazovima koji dolaze sa životom u muzičkoj industriji, kao što su pritisak medija i stalna potreba da se budete kreativni?

 

Ne osećam nikakav pritisak. Mediji rade svoj posao, ja svoj. Meni  je izazov inspiracija. A što se kreativnosti tiče, uvek je  tu, jer je ne tretiram kao potrebu, već kao sastavni deo mene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na kraju, koji savet biste dali mladim muzičarima koji tek započinju svoju karijeru?

 

Da nikad ne izgube kontakt sa sobom.. Ako ih nešto ne greje iznutra, onda to znači da su izgubili taj kontakt. A taj nedostatak topline  je metafora prvične ideje zbog koje su krenuli da grade svoju karijeru.

 

U svetu muzike i umetnosti, Kaliopi je simbol snage, izraza i emocija. Njena muzika nas povezuje i podseća na univerzalnu moć ljubavi i ljudskih emocija.

Loading

About Author

You may also like

1 comment

KALIOPI NAJAVILA KONCERT U NOVEMBRU I PREDSTAVILA SPOT ZA NOVU PESMU | Lepota i zdravlje 05.10.2023 - 20:13

[…] numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: “Uvek mi je praznik na duši, kad god […]

Comments are closed.

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta