Početna » Sara Porčić: Put do Pobedničkog Look-a na dm Makeup Awards 2023

Sara Porčić: Put do Pobedničkog Look-a na dm Makeup Awards 2023

by Lips&Heels
0 comment

Na ovogodišnjem spektakularnom finalu dm makeup awards 2023, jedno ime se izdvojilo i zasenilo sve ostale. Sa čak 20.000 vernih pratilaca u prenosu uživo, Sara Porčić je zaslužila prestižnu titulu nove dm makeup zvezde. U nastavku, razgovaramo sa Sarom i otkrivamo tajne njenog uspeha i put do vrha šminkerskog neba.

Kako ste se pripremali za finalno takmičenje dm makeup awards? Da li je postojala neka posebna inspiracija koja vam je pomogla u stvaranju Vašeg makeup look-a?

 

Kao što znate sve takmičarke su na početku dobile svoje teme za look-ove i ograničen broj proizvoda koje smo mogle da koristimo. Tema koju sam dobila bila je red orange – naglašene usne. Kada sam sa svojim mentorom pripremala look nije postojala nijedna konkretna zamisao, već je sve nekako išlo spontano, što je na kraju i donelo odlične rezultate.

 

 

 

 

 

 

Koje su bile ključne lekcije koje ste naučili tokom takmičenja i saradnje sa mentorom Aleksandrom Đikićem?

 

Pored  tehničkih stvari, prvo što mi je rekao bilo je da budem opuštena, da uživam u tome što radim, jer je ovaj posao stvarno prelep i da se ne plašim da napravim grešku, jer sve to može da se popravi. To mi je zaista značilo tokom celog takmičenja, jer sam se uz njega stvarno oslobodila tog straha kako će sve to ispasti, da li je dovoljno dobro, kako će proteći taj “rad pod pritiskom” itd.

 

 

Da li imate neki omiljeni proizvod ili tehniku šminkanja koji smatrate Vašim „tajnim oružjem“ za postizanje izvanrednih rezultata?

 

Recimo da je moj omiljeni proizvod rumenilo, jer daje svežinu i toplinu licu. Za mene je ono neizostavni deo, iako ga za kreiranje mog takmičarskog look-a nisam imala u odabranim proizvodima, tako da je karmin poslužio kao odlična zamena.

 

 

 

 

Možete li nam otkriti neki od budućih projekata ili ciljeva koje imate u vezi sa Vašom karijerom u makeup industriji?

 

Ono što je moj trenutni cilj je usavršavanje mog rada koliko god je to moguće, jer smatram da je kvalitet ono što se najviše vrednuje i da će mi to otvoriti mnoga vrata u budućnosti.

 

Kako biste opisali atmosferu tokom finalne večeri i svoj odnos sa ostalim takmičarima?

 

Atmosfera je bila fantastična, svi su bili opušteni i nasmejani, što je meni, a mislim i mojim koleginica mnogo značilo. Za sve devojke koje su se takmičile imam samo sve najlepše da kažem, toliko pozitivne energije i kolegijalnosti, stvarno prelepo.

Kako biste opisali svoj stil u šminkanju? Postoje li određeni trendovi ili tehnike koje posebno volite istraživati?

 

Inače više volim “nude” look-ove, tako da je ovaj look za mene bio izazov i izlazak iz moje zone komfora.

 

Možete li podeliti sa nama neku interesantnu anegdotu ili izazov koji ste doživeli tokom priprema za finale?

 

Na finalnoj večeri kada je počinjalo snimanje rekli su nam da ugasimo zvuk na telefonima, što sam naravno i uradila, ali sam zaboravila da ugasim alarm (koji mi inače zvoni kao podsetnik da nahranim kuče).

Voditeljka najavljuje da će mi postaviti pitanje i ja samo razmišljam o tome da odgovorim pravilno, kad ono kako sam krenula da progovorim pali se alarm…

Pretrnula sam u sekundi, ali sreća svima je to bilo smešno pa sam se nekako izvukla (smeh) .

Ko su Vaši najveći uzori u svetu šminkanja i kako su uticali na Vaš rad?

 

Nemam sad neke odredjene uzore. Mislim da kod nas postoji mnogo talentovanih ostvarenih šminkera od kojih se trudim da naučim što više.

Mogu da spomenem dve naše poznate šminkerke koje su najviše uticale na mene do sada, a to su Aleksandra Orlandić Sretković, kod koje sam završila školu šminkanja posle koje sam počela profesionalno da se bavim šminkanjem i Sofija Grijak, čije sam videe gledala na youtube-u i upijala savete i tako otkrila da imam talenta za šminkanje.

 

Kako planirate da koristite ovo iskustvo u budućnosti i da li razmišljate o eventualnom širenju svoje karijere na druge oblasti u industriji lepote?

 

Mislim da će me ovo iskustvo “pogurati” u ovom poslu, i što se tiče marketinga i što se tiče mog rada u drugačijim uslovima nego što sam navikla. Za sada nemam druge planove što se tiče drugih oblasti u industiji lepote, ali zašto da ne.

 

Da li postoji nešto što biste voleli da poručite mladim šminkerima koji dele Vašu strast i sanjaju o uspehu u ovoj industriji?

 

Da se samo trude, vežbaju i usavršavaju i uspeće, jer se kvalitet prepoznaje i ceni.

 

Njen talenat, strast i predanost su inspiracija za sve nas. Sigurni smo da će njen put biti još svetliji i jedva čekamo da vidimo šta budućnost donosi ovoj izvanrednoj mladoj šminkerki.

Loading

About Author

You may also like

Medijski partner kulturnim manifestacijama

Vaš Glas Je Važan, Vaše Mišljenje Je Važno. Mi Vam Možemo Pomoći Da Se Osećate Samopouzdanije, U Skladu Sa Svojom Prirodom, Van Okvira Koji Nam Se Nameću.

 
lipsandheels.com@gmail.com

@2023 – Lips&Heels. All Right Reserved. Designed and Developed by
Izrada sajta