BEOGRAD PITA – Šta sve može jedna mlada žena?

Iznova i iznova me oduševe mlade žene pune energije, koje imaju „ full-time“ job, a opet nalaze vremena za snop drugih interesovanja, edukacija i svih onih „sitnica“ kojima mi žene volimo da posvetimo pažnju. Neko ko jednako ima moje oduševljenje, divljenje i pažnju jeste mlada Tamara koja pod imenom @tashakrsmanovic svakodnevno deli svoje znanje, iskustvo i savete na društvenim mrežama. Tamara se bavi digitalnim margetingom svega tri godine u istoj oblasti se i edukuje, ali ono što je ističe jeste njen šarm i neverovatna energija gde ona prosto ne može ostati neprimećena!

 

Kada čovek pomisli na tebe, barem u mom slučaju , prva asocijacija jeste energija koju prenosiš. Osim profesionalnosti koja je uključena u sve što radiš – opet to radiš kroz pesmu i igru. Odakle potiče ta energija? Ko je ustvari Tamara?

 

Hvala puno na ovako lepom komplimentu. Moja energija potiče upravo iz muzike, muzika me opušta, inspiriše i motiviše, uvek mi pomaže da imam pozitivne vibracije! Tamara je jedna normalna devojka, koja se odlučila da podeli svoje mišljenje javno na različite teme i moram priznati da u tome uživa! Zaista vodim normalan život, radim, studiram, družim se..sve što rade i druge devojke mojih godina.

 

 

 

Pročitaj i: BEOGRAD PITA – KADA JE PRAVO VREME DA POČNEMO DA RADIMO?

 

 

 

Kako digitalizacija i tehnologija napreduju mnoge profesije umiru ali se isto tako mnoge i rađaju, odakle je potekla tvoja želja da se baviš digitalnim marketingom? Da li se taj put popločavao spontano ili je pak postojala neka prekretnica gde si ti rekla: „E to je to , time želim da se bavim! “

 

Pre tri godine sam se zaposlila u jednoj marketinškoj agenciji gde sam upoznala i zaljubila se u marketing. Par meseci kasnije sam upisala digitalni marketing i tu ga apsolutno zavolela. Kasnije sam odlučila da svoju karijeru gradim sama, tako sam i došla na ideju da otvorim agenciju koja će nuditi usluge iz oblasti digitalnog marketinga. Kada smo već okruženi internetom, zašto to ne iskoristiti u svoju korist?!

 

 

Potenciram energiju kada se govori o tebi iz prostog razloga – kada čovek pogleda tvoj profil ima dilemu šta je ono čime se ti baviš jer ti kada putuješ to su takve objave da možemo doći do zaključka da je u pitanju „travel blog“  , kada kuvaš pomislimo „food blog“ , praviš razne tutorijale kako se našminkati, komentarišeš kozmetiku – kako uspevaš da budeš toliko svestrana a da opet svakoj oblasti posvetiš toliku pažnju da steknemo utisak da si stručnjak za svaku oblast?

 

 

 

VELIKO HVALA za sve iz ovog pitanja! Mislim da je glavna caka u tome što zaista volim sve što radim i prezentujem. Ne teram sebe da se snimam ili slikam kada mi se to ne radi, a onda kada se već odlučim za taj korak, trudim se da dam 100% sebe. Mnogo puta to ne ispadne onako kako sam zamislila, posebno sa tehničke strane, ali što više sebe teram, mislim da sam sve bolja i bolja.

 

 

Kada su u pitanju „moderna zanimanja“ često, pogotovo od analognih generacija, postavlja se pitanje: „ A šta ti to tačno radiš ? „ 

Hajde da upravo ti pomogneš nekima da razumeju pojam digitalnog marketinga. Šta je to čime se ti baviš?

 

 

Moj primarni posao je digitalni marketing i vođenje svoje agencije. Usluge koje nudimo su vođenje društvenih mreža, oglašavanje, optimizacija veb sajtova, kao i influence marketing. Taj posao podrazumeva dosta znanja i truda, komunikaciju sa klijentima, kreativu i strpljenje. Pored agencijskog posla, influencer sam i jako sam srećna što moja zajednica iz dana u dan raste.

 

 

 

Pročitaj i: IVANA MARKOVIĆ: CILJ MI JE DA SVOJIM OSEĆAJEM ZA STIL INSPIRIŠEM DRUGE

 

 

 

Kada se čovek bavi poslom kojim se ti baviš potrebno je stalno biti „online“ , biti tu i raditi nekada i od kuće, iz kafića, sa odmora… Koja je to druga strana medalje? Šta je ono što je iza kulisa i koliko vremena i ulaganja je potrebno da bi krajnja forma bila uspešna?

 

S obzirom da sam ja ta koja vodi celokupnu agenciju i komunicira sa klijentima, nekada mi zaista treba da odem VAN DOMETA ali se držim. Najveći problem ovog posla je što nemate radno vreme, nekada radite 20h u nedelji, a nekada jedva i 3h dnevno.

Ja volim tu neizvesnost i akciju još uvek, i nekako sam na to navikla, upravo ta akcija mi diže adrenalin i vozi kroz pozitivne vibracije. Mislim da se drugačije ne bih snašla.

Kao glavnu prednost svog posla izdvajam iskustvo jer ono ne može da se plati. Kada je reč o ulaganju, jako puno, jer ne zavisi uvek sve od nas, a mislim da smo to najviše naučili prethodne godine. Volim i ne prestajem da ulažem u posao jer se na kraju uvek sve isplati.

 

 

Ono što volim da pitam mlade ljude pred kraj razgocora jeste kako sebe vide za deset godina? Gde ti vidiš sebe za čitavu deceniju?

 

 

Hmm, generalno ne razmišljam toliko unapred, ali sebe vidim kao poslovno ostvaranu ženu, a takođe bih volela da se ostvarim i u ulozi majke i da osnujem svoju porodicu. Verovatno ću biti mama koja jednom rukom hrani bebu, a drugom piše imejl, ali dobro, to je Tamara! Mislim da su najlepše godine ispred mene.

 

 

 


 

I za kraj , da možeš da vratiš vreme da li bi se opet odlučila za digitalni marketing?

 

Da! Uvek. Ovo je posao sa kojim nikada nije dosadno i koji vas pokreće čak i kada želite da usporite. Marketing je sve(t) oko nas, ne možeš pobeći.

 

 

 

 

____________

 

 

Autor teksta:

 

Zdravo tebi koji si upravo pročitao ono što sam ja napisala! Moje ime je Anica, imam 23 godine, student sam prehrambene tehnologije – to je ona formalnija strana. Ona malo manje formalna jeste da obožavam da pišem, čitam poeziju, slikam, stvaram i uživam u svakoj od navedenih aktivnosti. Nedavno sam pokrenula svoj mali ‘biznis’ pod nazivom ‘Šolja sa pričom‘ na koji sam ponosna i koji mi je izmedju ostalog bio vezino tkivo da danas ovde pišem .

 

 165 total views,  3 views today

Оставите одговор