Ko je sve pored Marie Antoinette nosio ’’Manolo Blahnik’’ sandale na velikom platnu i malom ekranu?

Za one koji nisu, a koji bi voleli da su upućeni u to ko je ovaj čovek i šta on radi, evo par informacija koje će vam u tome pomoći. Danas čuveni, Manolo Blahnik (78) nije ni sanjao da će postati jedan od najvećih, najkreativnih i najuspešnijih dizajnera cipela i sandala na malu i veliku štiklu.

Odrastao je na plantaži banana na Kanarskim osrtvima, naglo odlučuje da se preseli u Pariz, da bi na kraju završio u Londonu, gde je počeo da radi kao fotograf. Sprijateljivši se sa Palomom Picasso (modnom kreatorkom) koja je tada bila prijateljica tadašnje urednice američkog modnog magazina ’’Vogue’’- Diane Vreeland,  ubrzo postaje popularan u svetu modne industrije nakon što je videla skice cipela koje je sam crtao. Ostalo je istorija. 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon par osnovnih informacija o ovom genijalnom čoveku, vraćamo se na sam naslov teksta.

 

Ono što je interesantno jeste to da su pojedini parovi obuće koje je dizajnirao unikatni, kao što su izrađeni za film ’’Marie Antoinette’’, čiju je glavnu ulogu tumačila glumica Kirsten Dunst.

Moramo napomenuti da su ti modeli za potrebe filma i da je samo glumica imala pristup njima. Međutim, pored nje, cipele Manola Blahnika su se pojavile na mnogim filmskim platnima, kao u filmu ’’The Devil Wears Prada’’, gde ih je nosila neverovatna Andrea (Andy) Sachs.

 

U sada već kultnoj seriji ’’Sex and the city’’, čuvena Carry Bradshow, odnosno, glumica Sara Jesica Parker je ponosno šetala u modelima o kojima se i danas priča.

 

 

 

 

 

 

 

The Wolf of the Wall Street

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moulin Rouge

 

 

 

 

 

Njen izbor su bile visoke potpetice na kaiščiće, koje su ’’nepravedno’’ zasenile druge televizijske heroine i njihove kostime. Takođe, dizajnirao je cipele i za glumice filmova i serija poput: ’’The Hunger’’, ’’Moulin Rouge ’’, ’’The Wolf of the Wall Street’’, ’’Twillight: Breaking Down- Part I’’ I ’’Gossip Girl’’. 

 

 

 

Gossip Girl

 

 

 

 

 

 

 

 

Twillight: Breaking Down- Part I

 

 

 

 

 

 

Danas se radnje Manola Blahnika nalaze u New York-u, Las Vegas-u, Dablinu, Madridu, Istanbulu, Dubaiju, Hong Kong-u, Singapuru, Tokiju i u mnogim drugim gradovima širom sveta. 

 

 

 

 

 

 

 

_____________

 

 

 

 

Autor: Andrea Dobrosavljević   

 

Rođena sam u Šapcu 9. septembra 2001. godine. Završila Gimnaziju, student sam Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Veliki sam zaljubljenik u pozorište, volim glumu i sve što se dešava na “daskama koje život znače”. Volim da čitam knjige, pišem, gledam filmove, putujem i da provodim vreme u prirodi sa svojom porodicom i prijateljima. U slobodno vreme crtam, učim jezike i slušam muziku. Jednom rečju, volim život i raširenih ruku prihvatam svo ono dobro koje mi pruža.

 

 18 total views,  1 views today